Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag06nov202109:30

De Natuurwerkdag in Middenduin!

De jaarlijkse natuuronderhoud in Middenduin!

De Natuurwerkdag: opknapbeurt op Middenduin

Leef je uit in de natuur! Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met Staatsbosbeheer vrijdag 5 en zaterdag 6 november november een leuke werkdag in natuurgebied Middenduin in Overveen; een van de vele locaties voor de landelijke Natuurwerkdag. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen! Samenwerken aan onderhoud van natuur en landschap. 

Elk jaar op de 1e zaterdag van november vindt de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats. Elk jaar doen duizenden mensen mee op 300 locaties in heel nederland om de natuur in Nederland weer een beetje mooier te maken.

Middenduin is een prachtig duingebied en kenmerkt zich door de afwisseling tussen natte duinvalleien en bebost en open duin. Middenduin dankt zijn naam aan het gehuchtje Middenduin, dat van 1722 tot 1807 aan het eind van de Zanderijvaart heeft gelegen, daar waar nu nog de duinboerderij aan de Zeeweg ligt.

Help mee in Middenduin met het herstel van een schrale duinweide; door het zagen van abelen en maaien/hooien van duingras om de hier voorkomende bijzondere duinvegetatie weer een kans te geven. Dit alles om de natuurwaarde van dit gedeelte van Middenduin verder te vergroten helpen vrijwilligers mee met dit onderhoudswerk. 

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur bezig te zijn en een
bijdrage willen leveren aan natuurbehoud in Middenduin kunnen gewoon komen. Ervaring is niet vereist.  Verzamelen voor deze werkdag is om 9.30 uur op de parkeerplaats van Kraantje Lek, Duinlustweg 22, Overveen.
De werkdag duurt tot 14.00 uur.
Zorg zelf voor werkkleding, laarzen, lunch en neem je eigen koffie/thee mee. Wij zorgen voor koffie, thee, gereedschap, begeleiding én lekkere vlaai bij de koffie!

We maken er een nuttige en mooie dag van!

Aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl

Algemene informatie

zondag 4 juli 2021 - 21:22
Locatie: 
Duitslandlaan
2034 BD Haarlem
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image