Zuid-Kennemerland
Landschap
Op
vrijdag23okt202009:30

Dagje berken en wilgen zagen in Middenduin!

Wel in aangepaste vorm; max 4 personen. Aanmelden mogelijk!

Nu veel mensen door de coronacrisis wat meer vrije tijd hebben, wordt er gezocht naar (buiten)activiteiten om de tijd te doden. Het IVN voorziet daarin met activiteiten in de frisse buitenlucht. Zo staat er vrijdag 23 oktober een natuurwerkdag op het programma in natuurgebied MIddenduin. Een dag lekker aan de slag in de natuur met een groep enthousiaste mensen. We gaan wilgen en berken zagen op het smalle dijkje links achterin de Zanderij (grote open vlakte midden in Middenduin; vroeger een bloembollenveld). Dit zagen is nodig om de openheid van deze bijzondere plek te garanderen. Lage struiken als duindoorn blijven staan, zodat mensen niet naar de waterkant gaan.

logo

Middenduin is een afwisselend gebied met steile boshellingen, open duin en cultuurlandschap. De variatie aan natuur en cultuurhistorie maakt Middenduin tot een prachtig wandelgebied. Inmiddels heeft het gebied zich ontwikkeld tot een gevarieerd natuurgebied. Een uniek deel van Middenduin is de Zanderij: een open veld waar zand afgegraven werd voor de stadsuitbreiding van Haarlem en Amsterdam. Dankzij de lage ligging en de instroom van schoon kwelwater vind je zeldzame soorten. Vanaf het voorjaar is het genieten van heel veel bloeiende planten als bv waterviolier, rondbladig wintergroen, parnassia en de moeraswespenorchis.

 

Een werkdag met verschillende werkzaamheden van lichte naar zwaardere werkzaamheden. Zorg zelf voor werkkleding en neem eigen koffie/thee mee. Het IVN zorgt voor gereedschap, begeleiding én lekkere vlaai bij de koffie. Verzamelen voor deze werkdag op vrijdag 23 oktober om 9.30 uur op de parkeerplaats van ingang Middenduin aan de Duinlustweg in Overveen. De werkdag duurt tot 14.30 uur. Aanmelden kan via marcmargriet@hetnet.nl of www.ivn.nl/zk. Voor meer informatie: Marc van Schie, 06-22575748.

Algemene informatie

zaterdag 10 oktober 2020 - 16:16
Locatie: 
Duinlustweg 12
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image