Zuid-Kennemerland
Bomen & Struiken
Op
zondag25nov201813:00

Bomenexcursie Duin en Kruidberg

Wist u dat een hulstboom in de winter ‘de koning van de natuur’ is? En een beukenbos vroeger ‘Heilige Hallen’ werd genoemd? Welke eigenschappen maken dat u een beuk van een eik kunt onderscheiden? Of een berk van een witte abeel die ook een witte stam heeft?
Het oude landgoed Duin en Kruidberg is bij uitstek geschikt om bomen te ontdekken. Er staan diverse inheemse boomsoorten zoals de eik, berk en beuk; maar ook later aangeplante soorten zoals de witte abeel, een populierensoort, komt u er tegen. Samen met een gids wandelt u door het binnenduinbos dat juist nu in de herfst met haar prachtig gekleurde bladeren een bezoek meer dan waard is. Aan de hand van een speciaal daarvoor ontwikkelde bomenkaart, leert u de bomen herkennen. Door te kijken naar de bladeren en de schors komt u al heel wat aan de weet. Doordat het bos afgewisseld wordt met open terrein met struiken als meidoorn en duindoorn, krijgt u tijdens de wandeling bovendien de kans om de veelzijdigheid en geschiedenis van het gebied te ervaren. De excursie duurt 2 uur. Bent u geïnteresseerd? Meldt u dan snel aan bij het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Dit is een excursie in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Reserveren/aanmelden via www.np-zuidkennemerland.nl.

Info di. t/m zo. via 023-5411123.

Vertrek: parkeerplaats Duin en Kruidberg.
De ingang ligt aan de Duin- en Kruidbergerweg 91 te Santpoort Noord. Tegenover Hoeve Duin en Kruidberg het weggetje inrijden.

Algemene informatie

zondag 25 november 2018 - 13:00
Locatie: 
Duin & Kruidberg
Duin- en Kruidbergerweg 91
Santpoort Noord
Nederland
Google Maps image