Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag02feb201909:30

Bijzondere werkdag bij Tata Steel Helaas hij gaat vanwege de sneeuw niet door!

Handen uit de mouwen voor de wespenorchis!

Tata Steel,  de voormalige Hoogovens, in IJmuiden is gebouwd in de duinen. Op het terrein van Tata Steel komen wat niet veel mensen weten, veel bijzondere planten en dieren voor. Waaronder het zeldzame hondskruid (orchidee), de zandhagedis, een kolonie oeverzwaluwen en vlinders als de in ons land sterk bedreigde argusvlinder. En laat daar nu net een strook duinen aan de noordkant van het complex vrij liggen tussen de fabrieken en de duinen van de PWN. In deze natte duinvalleien komen veel bijzondere planten voor als de moeraswespenorchis (zeldzame orchidee), parnassia en duizendguldenkruid. Dit bijzondere duingebied wordt bedreigd door steeds verder oprukkende duindoorns en jonge boompjes.

 

tataHet IVN Zuid-Kennemerland organiseert daarom zaterdag 2 februari een speciale werkdag en steekt de handen uit de mouwen! Door de steeds verder oprukkende duindoorn en jonge boompjes op deze locatie te verwijderen, krijgen planten als moeraswespenorchis en parnassia meer leefruimte. Als er niet zou worden ingegrepen, zouden deze soorten op termijn verdwijnen. En dat zou natuurlijk heel erg jammer zijn! Vandaar dat wij hier een dag lekker aan de slag gaan!  Een mooie natuurwerkdag op een hele bijzondere locatie.

 

tata

De werkdag start om 9.30 uur en duurt tot 15.00 uur. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee/lunch mee. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en… een stuk lekkere vlaai voor bij de koffie! Omdat we werken op een industriecomplex is de minimumleeftijd 18 jaar. Het belooft absoluut een leuke en gezellige werkdag te worden. Wie met de trein komt naar station Beverwijk wordt opgehaald. Meer informatie en aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl. Gaat u mee? Na aanmelden krijg je de routebeschrijving.  

 

Algemene informatie

vrijdag 18 januari 2019 - 13:15
Locatie: 
Tata Steel IJmuiden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image