Zuid-Kennemerland
Natuur
Vanaf
donderdag24okt201912:00

Aan de slag voor de orchideeën! (dond.24 okt t/m zon.27 okt)

Een leuk IVN-weekend in Zuid-Limburg

Zagen en knippen in de houtwallen op de Zuid-Limburgse hellingen om bijzondere orchideeën terug te krijgen. IVN Zuid-Kennemerland organiseert donderdag 24 t/m zondag 27 oktober 2019 (herfstvakantie) een leuk weekend werken in de natuur in Zuid-Limburg. We gaan aan de slag in natuurgebieden De Dolsberg (Wijlre), Sousberg (Schin op Geul) en in het Eyserbos (Eys).  Nadat Staatsbosbeheer een paar jaar geleden houtopstanden had uitgedund en verwijderd werden weer bijzondere orchideeën gevonden waaronder het Bleke Bosvogeltje.

limburg helling 3

Deelnemers aan dit weekend in Limburg verblijven in een sfeervolle groepsherberg met ruimte voor in totaal 34 personen in Schin op Geul.  Donderdagmiddag, vrijdag en de zaterdag wordt in de natuur gewerkt maar er is nog voldoende tijd om de wandelschoenen aan te trekken. Deelnemers komen uit heel Nederland en van diverse IVN-afdelingen. Wie in de buurt woont kan/mag ook meewerken zonder overnachting! 

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om buiten aan de slag te gaan en een bijdrage willen leveren om nog meer ruimte te geven aan bijzondere orchideeën als het Soldaatje zijn van harte welkom! Limburgs landschap en Staatsbosbeheer zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen, soep en vlaai bij de koffie! IVN afdeling Heuvelland verzorgt zondagochtend een mooie natuurwandeling in de omgeving.

 

limburg2De kosten voor dit weekend zijn 70 euro (incl. overnachting en maaltijden). Zorg zelf voor werkkleding, laarzen, onderlaken, slaapzak en kussen etc. Vanuit Haarlem/Amsterdam is carpoolen mogelijk! Verdere informatie en aanmelden via marcmargriet@hetnet.nl

Algemene informatie

donderdag 24 oktober 2019 - 12:00 tot zondag 27 oktober 2019 - 14:00
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image