Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag21mei202209:30

Aan de slag met de Grote Berenklauw!

Help mee met bestrijden van de Grote Berenklauw

We gaan weer de strijd aan met de Reuzen Berenklauw. Iedereen is welkom! In Schalkwijk ten zuiden van de volktuincomplex Poelpoldervreugd aan de Boerhaavelaan/Oude Schipholweg ligt een wandelbos met leuke natuur voor de bewoners van Schalkwijk.  Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert regelmatig werkdagen in dit Haarlemse Poelpolderbos om de natuurwaarde te vergroten. Zo zijn wij begonnen met het opnieuw uitvoeren van het hakhoutbeheer. Een deel van het bos gaan wij omvormen van hoog bos naar hakhout; dat betekend meer open structuren en ruimte en licht voor planten op de bodem, meer ruimte voor vogels. Maar we hebben een probleem. En dat is de Reuzenberenklauw. Op verschillende plekken waar wij werken komt deze woekerplant voor. De reuzen Berenklauw is een hardnekkige plant, hij verdringt inheemse planten en is gevaarlijk bij aanraking. Als we niets doen zal de plant zich steeds meer opdringen.

We gaan de Reuzen Berenklauw te lijf met steekschoppen. We steken de bereklauw uit, de wortels gaan in een afval/puinzak,  het loof leggen we in de hoek op een composthoop. Dit doen we allemaal om te voorkomen dat deze plant een plaag wordt. Men heeft elders al goede ervaringen om zo de berenklauw onder controle te krijgen en verder te zorgen dat ie niet meer terugkomt.

Neem eigen koffie/thee mee. Wij zorgen voor gereedschap, handschoenen, extra koffie/thee en vlaai. We werken tot ong. 13.00 uur. Doe stevig schoeisel aan en trek een lange broek aan en iets dat je armen bedekt bv t-shirt/werkblouse met lange mouwen. Wie zin heeft om mee te doen is van harte welkom! Ervaring is niet noodzakelijk. We verzamelen ingang volkstuincomplex Poelpoldervreugd aan de Boerhaavelaan; auto parkeren aan de overkant bij de sportvelden. Of als je de werkplek kent, dan mag je daar ook naar toe komen! Aanmelden graag via beantwoorden van deze mail. We maken er een mooie dag van!

Algemene informatie

zaterdag 14 mei 2022 - 15:39
Locatie: 
Volkstuincomplex Poelpoldervreugd
Boerhaavelaan
Boerhaavelaan 70 2035 RC Haarlem
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image