Zuid-Kennemerland
Bomen & Struiken
Op
zaterdag20nov202109:30

Aan de slag in Koningshof!

Werkdag Amerikaanse vogelkers en andere exoten...

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om hun handen uit de mouwen te steken kunnen hun hart ophalen. Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met Natuurmonumenten  zaterdag 20 november een leuke werkdag ‘Amerikaanse vogelkers en andere exoten' in natuurgebied Koningshof in Aerdenhout. Een flinke klus waarbij extra handen erg welkom zijn. Deze vogelkers o.a. vormt door zijn snelle groei een bedreiging voor de overige (duin)flora. Een dag buiten werken in de natuur met een enthousiaste groep mensen.

koningshof2

Deelnemers gaan rond de appelberg Amerikaanse vogelkers, cotoneaster (dwergmispel) en mahonia zagen, uittrekken of uitsteken. Deze struiken woekeren in het gebied. En mogelijk meidoorns zagen in het open duingebied. We krijgen door het verwijderen weer duinviooltjes, kleine pimpernel en duinhagedissen terug.

Op de grens van de jonge duinen en een strandvlakte ligt landgoed Koningshof. Door het vele reliëf in het gebied treft u na elke heuvel of bocht steeds weer een ander uitzicht aan. Het imposante landhuis, met parkweide en parkbos, heeft een toverachtig karakter, mede door de grote beuken en eiken.

prunus1

De natuur heeft hier weer ruim baan gekregen. In het verleden zijn in Koningshof veel Corsicaanse dennen aangeplant voor de verkoop, maar veel daarvan zijn door uitdunning verdwenen. Doordat als gevolg van kap meer licht tot de bodem kon doordringen, is een natuurlijker ondergroei ontstaan. Zo werd het een gevarieerd duinbos, dat onderdak biedt aan veel verschillende vogels en andere dieren. Grazende Shetlandpony's zorgen er mede voor dat het gebied dynamisch blijft.

De werkdag duurt van 9.30 uur tot 14.30 uur. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee mee. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en een lekkere vlaai voor bij de koffie. Natuurliefhebbers die het echt leuk vinden om een dag buiten in de natuur bezig te zijn en een bijdrage willen leveren aan de natuur zijn van harte welkom! Ervaring is niet vereist. meld u aan en kom ook!

Het belooft een leuke en gezellige werkdag te worden. Verzamelen om 9.30 uur op de parkeerplaats van Koningshof aan de Duinlustweg 26, Overveen.  Natuurlijk is deelname gratis. We maken er een leuke dag van! Informatie en aanmelden via Marc van Schie, 06-22575748 of marcmargriet@hetnet.nl
 

 

 

Algemene informatie

donderdag 14 oktober 2021 - 16:09
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image