Zuid-Kennemerland
Landschap
Op
zaterdag26nov202209:30

Aan de slag in het Burgemeester Rijkenspark/Bosbeek

Lekker een dag esdoorn zagen en uitsteken!

Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met de gemeente Velsen op zaterdag 26 november een leuke werkdag in het Burgemeester Rijkenspark in Santpoort. Deelnemers aan deze werkdag gaan esdoorns uitsteken en zagen. Een dag lekker buiten werken om de natuur weer een beetje mooier te maken!

Het Burgemeester Rijkenspark, in de volksmond ook wel Bosbeek genoemd, is een park gelegen tussen Santpoort-Noord en Santpoort-Zuid in de gemeente Velsen. Het park is ontworpen door Jan David Zocher en het staat en of stond bekend onder de namen: Wildernis van Brederode, de MolenduinenStrandwalbos en Landgoed Spaarnberg. Het park is vernoemd naar de Velsense burgemeester Roelf Gerrit Rijkens.

esdoorn beeckestein

Dit park ligt in een karakteristiek oud duinlandschap. Bijzonder in dit gebied is de gave overgang van strandwal naar de voormalige strandvlakte. Het contrast tussen hoog en laag, alsmede droog en nat is opvallend. En daarmee tevens de variatie en rijkdom aan natuur. Hier in het Burgemeester Rijkenspark zullen op deze werkdag de handen flink uit de mouwen gestoken worden. We gaan esdoorns knippen en zagen. Dit is nodig om het weer een beetje natuurlijker te maken.

Door het uitsteken en zagen komt er meer ruimte voor variatie. Hierdoor krijgen eiken en meidoorns en planten als voorjaarsbloeiers weer een kans. Om de natuurwaarde alhier verder te vergroten helpen vrijwilligers mee met dit onderhoudswerk. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur bezig te zijn en een bijdrage willen leveren aan de natuur hier kunnen gewoon komen. Samen maken we hier de natuur weer mooier.

Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding én lekkere vlaai bij de koffie! Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee mee. Iedereen is welkom! Verzamelen voor deze leuke werkdag op zaterdag  26 november is om 9.30 uur nabij molen De Zandhaas, Velserhooftlaan 17, 2071 AJ Santpoort-Noord. De werkdag duurt tot 14.30 uur. Informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 en aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl

 

 

Algemene informatie

zaterdag 18 juni 2022 - 19:36
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image