Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag22dec201809:30

Aan de slag in het Amsterdamse Bos!

Aan de noordzijde van het Amsterdamse Bos ligt het oude poldertje Meerzicht. Het is veel ouder dan het Amsterdamse Bos zelf. Net als de Poel bij Amstelveen is het een waardevol overblijfsel van het oude landschap. Toen de Haarlemmermeer nog een meer was kon het er aardig spoken. Bij een stevige zuidwester werd het water van de Nieuwe Meer hoog opgestuwd tot aan de Koenenkade. De oeverlanden waren dus nat en van weinig nut. Ze bestonden uit rietveld met knotwilgen. Pas toen de Haarlemmermeer werd drooggelegd, halverwege de 19e eeuw, werd ook een stukje oeverland van de Nieuwe Meer bedijkt. Zo ontstond polder Meerzicht. Nog steeds is dit vochtige land rijk aan planten uit het veenweidelandschap. Elk voorjaar kunt u hier genieten van weidebloemen als pinksterbloem en egelboterbloem. Nergens zo dicht bij Amsterdam vindt u de oerhollandse weidevogels als tureluur, grutto en kievit.

Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert zaterdag 22 december een leuke werkdag in het Amsterdamse Bos. We gaan bomopslag verwijderen uit het oude veenweiden gebiedje Meerzicht. Om de natuurwaarde van dit gedeelte verder te vergroten helpen wij mee met dit onderhoudswerk. Meer ruimte voor nieuwe natuur! Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur aan de slag te gaan zijn van harte welkom! 

amsterdamse bos

Het Amsterdamse Bos is ook een prachtige omgeving om in te werken als vrijwilliger. Lekker uitwaaien en tegelijkertijd de handen uit de mouwen steken, om het Amsterdamse Bos zo mooi te houden zoals het nu is. Buiten zijn en toch dichtbij de stad; fysiek werk voor wie graag buiten in de natuur is; bijdragen aan het onderhoud ten behoeve van flora en fauna. 

Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee mee. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding én lekkere vlaai bij de koffie!
Verzamelen voor deze leuke werkdag is om 9.30 uur op de parkeerplaats Bosrandweg 23, 1432 CD Aalsmeer. De werkdag duurt tot 15.00 uur.

Informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 en aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl . We maken er een mooie dag van!

Algemene informatie

woensdag 6 juni 2018 - 20:15
Locatie: 
Amsterdamse Bos
Bosrandweg 23,
1432 CD Aalsmeer
Nederland
Google Maps image