Zuid-Kennemerland
Landschap
Op
zaterdag08jul201709:30

Aan de slag in Groenendaal

Het IVN organiseert samen met de gemeente Heemstede zaterdag 8 juli een leuke werkdag in wandelbos Groenendaal. Deelnemers aan deze werkdag gaan esdoorns knippen en zagen. Om de natuurwaarde van Groenendaal verder te vergroten helpen vrijwilligers mee met dit belangrijke werk. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen! 

Vanaf 1992 wordt het wandelbos in Heemstede wordt op ecologische wijze beheerd. Dit houdt onder andere in dat omgevallen bomen en afgebroken takken blijven liggen of worden verwerkt in takkenrillen. Zagen en knippen is nodig om Groenendaal weer natuurlijker te maken; en flora en fauna mooier te maken. Vooral het zuidelijk gedeelte is behoorlijk opgeknapt!

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur bezig te zijn en een bijdrage willen leveren aan de natuur in Groenendaal kunnen meehelpen. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee mee. Voor gereedschap, begeleiding én een lekkere vlaai bij de koffie wordt gezorgd! Verzamelen voor deze werkdag is om 9.30 uur op de grote parkeerplaats van Groenendaal bij het restaurant. De werkdag duurt tot 14.00 uur. Informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 en aanmelden via ivnzk.natuurwerk@gmail.com. Of kijk op www.ivn.nl/zuidkennemerland.

Algemene informatie

zaterdag 8 juli 2017 - 09:30 tot 15:30
Locatie: 
Groenedaal 3
2104WP heemstede
Nederland
Google Maps image