Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag07dec201909:30

Aan de slag in Duin-en Kruidberg

Een dag lekker de handen uit de mouwen steken!

Het IVN Zuid-Kennemerland heeft samen met Natuurmonumenten zaterdag 7 december een leuke werkdag in Duin- en Kruidberg bij Santpoort-Noord. Een flinke klus waarbij extra handen erg welkom zijn. We gaan esdoorns zagen of Amerikaanse vogelkers verwijderen. De vogelkers vormt door zijn snelle groei een bedreiging voor de overige (duin)flora. Een dag buiten werken in de natuur met een enthousiaste groep mensen. 

We krijgen door het zagen bloemrijk duingrasland weer terug met duinviooltjes, kleine pimpernel en duinhagedissen. De imposante kastanje- en beukenlanen verklappen de historie van Duin en Kruidberg. Ooit werd het voormalige landgoed bewoond door rijke kooplui. Nu heeft de natuur er grotendeels weer bezit van genomen. Zo overwinteren er vleermuizen in de ijskelder en staan de bomenlanen en bermen in het voorjaar vol bloeiende stinzenplanten. Shetlandpony's en Schotse Hooglanders zorgen voor de begrazing. In de natte valleien is geplagd, waardoor er vrij zeldzame planten als parnassia, gentianen en duizendguldenkruid kunnen groeien.

duin- en kruidberg2

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om een dag buiten in de natuur bezig te zijn en een bijdrage willen leveren aan de natuur zijn van harte welkom! De werkdag duurt van 9.30 uur tot 15.30 uur. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee mee. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en een lekkere vlaai voor bij de koffie...Ervaring is niet vereist. Verzamelen om 9.30 uur op de parkeerplaats van natuurgebied Duin- en Kruidberg . De ingang bevindt zich aan de Duin- en Kruidbergerweg in Santpoort-Noord, tegenover Hoeve Duin en Kruidberg het weggetje inrijden. We maken er een leuke dag van! Aanmelden graag via Marc van Schie, 06-22 5757 48 of via marcmargriet@hetnet.nl.  

kaartje

Algemene informatie

donderdag 30 mei 2019 - 17:30
Locatie: 
Duin- enKkruidberg
Duin- en Kruidbergerweg
Santpoort-Noord
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image