Zuid-Kennemerland
Landschap
Op
zaterdag13okt201809:30

2x Lekker knippen en zagen in wandelbos Groenendaal

Handen uit de mouwen voor de natuur!

2x Aan de slag in wandelbos Groenendaal, Heemstede. Altijd een mooie werkdag! Lekker esdoorns knippen en zagen op deze leuke werkdag. IVN Zuid-Kennemerland organiseert vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober 2 natuurwerkdagen samen met de gemeente Heemstede. We gaan weer wat anders doen. Meldt u aan!

Groenedaal

We gaan vrijdag een aantal solitaire esdoons zagen en in het zuidelijk deel van groenendaal her en der uitgelopen esdoonrs knippen en zagen. En zaterdag gaan we langs de Sparrenlaan, van de grote parkeerplaats naar de herenweg, knippen en zagen! Wie wil zagen, gaat zagen! Wie wil knippen, gaat knippen! En voor de bouwers van takkenrillen zijn er ook voldoende mogelijkheden...Om de natuurwaarde van Groenendaal verder te vergroten helpen vrijwilligers mee met dit belangrijke werk. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen! We maken er een mooie dagen van!

Vanaf 1992 wordt het wandelbos in Heemstede wordt op ecologische wijze beheerd. Dit houdt onder andere in dat omgevallen bomen en afgebroken takken blijven liggen of worden verwerkt in takkenrillen. Zagen en knippen van esdoorns is nodig om Groenendaal weer natuurlijker te maken; en flora en fauna mooier te maken. Vooral het zuidelijk gedeelte is al bijna esdoorn vrij en daardoor behoorlijk opgeknapt!

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur bezig te zijn en een bijdrage willen leveren aan de natuur in Groenendaal kunnen meehelpen. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee mee. Voor gereedschap, begeleiding én een lekkere vlaai bij de koffie wordt gezorgd! Verzamelen voor deze werkdag is om 9.30 uur op de grote parkeerplaats van restaurant Groenendaal. De werkdag duurt tot 15.00 uur. Informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 en aanmelden aub via marcmargriet@hetnet.nl  

Wie met de trein komt uit Amsterdam kan de rechtstreekse trein nemen. En ik haal jullie op...V. 8.49 A’dam CS, V.Slot. 8.55, Haarlem V. 9.07 en aankomst Heemstede-Aerdenhout 9.12 uur. 

Algemene informatie

maandag 5 februari 2018 - 20:45
Locatie: 
Duitslandlaan, 80
2034 BD Haarlem (Haarlem)
Netherlands
Contactpersoon: 
Google Maps image