Winter- en fotowandeling van 22 januari 2017

Verslag van de winter- en fotowandeling van 22 januari 2017

door Ruben Habraken

Het weer was ons op 22 januari goed gezind tijdens de winter- en foto wandeling door het Buytenpark. De temperatuur was rondom het vriespunt, het voelde winters aan en de zon scheen volop. Kortom schitterend (foto)weer.Zaaddozen mos foto H.Toonstra Met een grote opkomst van 24 personen werd er begonnen voor Snowworld. Het was een bont gezelschap van jong tot oud. Ook qua fotografie, van gevorderden tot beginners en van iemand met twee camera’s en een grote telelens, tot syteem-, compact- en telefooncamera aan toe. foto R.Habraken Het doel van de wandeling was om door de lens de natuur te observeren. Het was niet de bedoeling om er een foto cursus van te maken. Desondanks konden de wandelaars wel met al hun foto technische vragen terecht bij de drie gidsen.
We begonnen tussen de bomen en de boomstronken op zoek naar paddenstoelen.  Hier zijn mooie foto’s gemaakt.foto H.Toonstra In een  boomstam van een houtwal vonden we zelfs een bijennest met honingraat en nog twee actieve bijen.De wandeling ging verder langs de sloten naar het open gebied met de lage begroeiing . In de sloten zijn Mandarijn eenden gefotografeerd.Mandarijn eend foto N.van Haaren

Ook werden de Galloway runderen en Exmoorpony’s van dichtbij veelvuldig gefotografeerd. De wandeling ging verder rond de verlengde skibaan terug naar Snowworld.

 

Aan het einde gingen velen nog door de knieën om een paar berijpte Fluweelpoten van zo dichtbij mogelijk te kunnen maken.Fluweelpootjes foto R.Habraken 

 

 

 

 

Tot 2 maanden na de excursie kunnen voor een feedback foto’s worden gemaild naar ivnztmfoto@gmail.com onder vermelding van de datum van de excursie.

Mocht u het hele fotoalbum willen zien dan kunt u hier klikken. Uw foto's kunnen er aan toegevoegd worden als u ze mailt aan bovengenoemd mailadres. Geef dan even aan dat u toestemming geeft om ze toe te voegen.