IVN Zoetermeer
Natuur
zondag01apr2018

Verslag Winter en Fotowandeling 4 maart 2018

De temperatuur was 4 maart ongelofelijk. De dag ervoor was het nog rond het vriespunt maar die dag werd het wel 12°C. Erg goed weer voor de winter- en fotowandeling door het Balijbos. Helaas bleef het zonnetje toch regelmatig verscholen. Dat geeft dan wel weer mooi diffuus licht voor het fotograferen.

Met 21 personen werd er begonnen bij de Stadsboerderij De Balijhoeve. Het bonte gezelschap, van jong tot oud en van gevorderden tot beginners, was uitgerust met een grote variëteit aan camera’s.

Doel van de wandeling was om door de lens de natuur te observeren. Het was niet de bedoeling om er een foto cursus van te maken. Desondanks konden de wandelaars wel met eventuele fototechnische vragen terecht bij de gidsen.

Onderweg waren op de ene plek de gekleurde takken van de kornoelje het
onderwerp, verderop ging het over de gele korstmossen op de takken van een hazelaar.

Lopend over de brug door het rietgedeelte van De Scheg viel op dat er amper watervogels aanwezig waren. Verderop bij de blauwe brug in het Kwakelpad viel wel wat aan watervogels te zien, waaronder een groepje slobeenden. 

Winter en fotowandelingAl met al was het toch een interessante wandeling en de deelnemers waren dik tevreden toen we afscheid namen op het pleintje bij de ingang van het bos.

Verslag en foto's
Wilco Pot