IVN Zoetermeer
Kind & Natuur
zaterdag03feb2018

Verslag Vogelcupcakes maken Balijhoeve 28 jan 2018

Cupcakes1

Op zondag 28 januari konden kinderen onder begeleiding van medewerkers van IVN zelf aan de slag om voedsel voor vogels te maken. Die hebben in de winter moeite om genoeg te vinden en met simpele middelen als frituurvet, fruit(schillen) en zaden én wat creativiteit kun je een leuke kinderactiviteit combineren met hulp aan de vogels in de tuin of op het balkon. Tussen de 20 en 30 kinderen kwamen er samen met hun ouders op af!

Cupcakes2

Cupcakes3

Aan een tak werden appels met pitten, sinaasappelschillen en dennenappels gevuld met vet en zaad en een snoer pinda’s gehangen: er ontstonden werkelijke kunstwerken waar de kinderen trots op konden zijn. En natuurlijk meenemen naar huis om in de tuin vogels een handje te helpen om de winter door te komen.

Cupcakes4

In de koude wind knutselden de kinderen aan hun “vogel buffetjes”, het was voelbaar dat het winter is en dat het geen overbodige luxe is om de dieren een handje te helpen.

Cupcakes6

Cupcakes5

Toch was er ook een onverwachte voorbode van de lente aanwezig! Waar ze vandaan kwam weten we niet, maar er verscheen een prachtige hommel koningin op het toneel die zich liet bewonderen en fotograferen en daarna wegvloog, wellicht weer op zoek naar een warme schuilplaats…….

Cupcakes8

Kinderactiviteit IVN Zoetermeer in de Balijhoeve 28 jan 2018
Verslag en foto’s Elvira Koolstra.