IVN Zoetermeer
Natuur
maandag02apr2018

Verslag Indianenwandeling Lente 2018

Indianenwandeling Lente in het Buytenpark: wandeling van het Vuur

Op zondag 1 april verzamelde zich een groepje belangstellenden van binnen en buiten Zoetermeer aan de rand van het Buytenpark voor de Indianenwandeling die elk seizoen door IVN-gids Jacqueline van Zoest wordt verzorgd. 

indianenOp deze dag waaide een nog wat koude westenwind, maar in het Buytenpark ook genoeg (voor)bodes van de lente aanwezig: tere bloesem van de sleedoorn, zangvogels, een overvliegend buizerdpaar, geblaat van lammetjes en opkomend groen.

Met verhalen over de rituelen van de Noord-Canadese Wolfclan hoorden wij hoe zij de lente beleven en met welk element dit seizoen verbonden is. Het innerlijk Vuur gaat weer branden. 

In deze wandeling staat de beleving van de natuur helemaal voorop: zoveel mogelijk in stilte voelen wat de natuur met je doet als je een gebied binnentreedt met echte aandacht en eerbied. De gids helpt om een verbinding met de natuur aan te gaan die je inzicht geeft in je eigen binnenwereld, je doelen in je leven en hoe je een deel bent van het geheel. 

indianen

Dat laatste staat centraal in de clans van de indianen en door te horen van hun houding ten opzichte van alle elementen van de natuur, zet je dat aan het denken hoe wij met onze omgeving omgaan en of we ons voldoende realiseren dat we een goede wereld moeten doorgeven aan de generaties na ons.

Verslag Elvira Koolstra, foto’s: IVN Zoetermeer