Lentewandeling 30 april 2017

Lentewandeling “Kijk eens anders naar bomen”

Het prachtige weer lokte wel 27 mensen en een hondje naar Het Westpunt om deel te nemen aan de wandeling.Jan Smit en Elja Akker namen een groep mee op de voor Jan bekende route.Marian Wesdijk en Rebecca Vissers liepen een nieuwe route met de rest van de mensen en het hondje.

“AndersVerrekijkerlook kijken naar bomen” daar begonnen we direct mee....Met een VERREKIJKER kijken naar de bloesem die je hoog boven je hoofd anders niet opvalt! Mooie groen-gele trosjes in de Esdoorn bijvoorbeeld.Ook werd er nog gespeurd naar eventule bloei van een nog heel erg kale Es. (foto: Floris Keyzer)

Kruiden in het grasReacties van het publiek: “Wat leuk! Hoe kom je op het idee. Dat gaan we vaker doen!”

Gewapend met een zoekkaart met bladvormen en een loepje ging iedereen enthousiast aan het speuren.

Bomen en struikenSpaanse Aak, Veldesdoorn is eigelijk een betere naam, blad lijkt op...bloeit heel anders....De Els heeft oude proppen, uitgebloeide katjes en piepkleine nieuwe propjes. Kun je ze ontdekken?

 

MeidoornDe Meidoorn bloeit “aangekleed” en de Sleedoorn, veel eerder,in z’n  “blootje”Ze staan hier bijna naast elkaar.

Hoe ruikt de Meidoorn?Lekker?Bah!Wat is het verschil tussen een doorn en een stekel?

 

Bomen en struikenDe Iep ziet groen van de zaadmuntjes. Groen is gras...maar wat is dit? Kiemen van de Esdoorn, duizenden.....

“Vijftig tinten groen” kwamen we ook tegen...is leuker dan grijs....

 

De VogelkLentewandelingers (foto: Floris Keyzer) hebben we besnuffeld, de bloesem en de specifieke geur van de bast.

Alle Iepen in de Schapenweide sneeuwden zaadmuntjes bij elk zuchtje wind.Ze zijn heel erg gezond.Door de urine van de schapen?

We sloten dLentewandeling Paarse schubwortele wandeling af bij de Paarse Schubwortel (foto: Floris Keyzer), die alleen kan groeien en bloeien als hij mee mag eten bij een boom, bij voorkeur een Wilg.

 

 

Iedereen had genoten van het mooie weer en de verrassende wandeling. **Later in de week kreeg ik van twee mensen nog deze reactie: “Ik herkende ineens de bomen in mijn buurt” Leuk!