Foto-excursie

Verslag van de fotowandeling van 21 augustus
door Ruben Habraken

Het weer zat op 21 augustus uiteindelijk mee tijdens de foto wandeling door het Prielenbos. Na de hevige regenbuien in de ochtend werd het droog en ging zelfs de zon af en toe schijnen.

Met 8 personen begonnen we bij het restaurant Aa-zicht. Het doel van de wandeling was om door de lens de natuur te observeren. Het was niet de bedoeling om er een foto cursus van te maken. Desondanks konden de wandelaars wel met al hun foto technische vragen terecht bij de twee gidsen.
Nadat we over de dijk gelopen hadden,  wandelden we naar de orchideeën weide.  Hier werden foto’s gemaakt van de mooie luchten over het water.

De wandeling ging vervolgens verder het Prielenbos in.

Ondanks dat de gemeente flink gemaaid had werden er toch leuke plekken ontdekt om te fotograferen. Het was vooral de micro wereld die de aandacht trok, zoals de nestzwammetjes met hun “eitjes”.

Ook werden een kleine watersalamander en een poelkikker ontdekt. Beide bleven rustig zitten en konden worden gefotografeerd.

Ook een tonderzwam was fotogeniek omdat deze mooi schoon was geregend.

De wandeling ging verder door het Prielenbos naar de vogelkijkhut. De ijsvogel werd heel even gezien. Vervolgens wandelden we terug.