Excursie Winterfotowandeling 17 januari 2016

Verslag van de winter- en fotowandeling van 17 januari
Het weer zat op 17 januari mee tijdens de winter- en foto wandeling door het Prielenbos. Het voelde winters aan en de zon scheen volop.

Met ca. 15 personen werd er begonnen bij het restaurant Aa-zicht. Het doel van de wandeling was om door de lens de natuur te observeren. Het was niet de bedoeling om er een foto cursus van te maken. Desondanks konden de wandelaars wel met al hun foto technische vragen terecht bij de drie gidsen.

Na een glibberig begin over de dijk werd er bij één van de stijgers aan de Noord Aa gestopt om foto’s te kunnen maken van het landschap.  Hier zijn mooie foto’s gemaakt van de zon over het water en van de rij wilgen langs de dijk. De wandeling ging verder om via het fietspad het Prielenbos in te gaan.

In het Prielenbos waren de fotogenieke plekken volop aanwezig. Ook werd uitleg gegeven hoe met eenvoudige middelen leuke foto’s te kunnen maken. Zo geeft een loep voor telefooncamera hele scherpe detail foto’s. Of kan met een wit kartonnetjes en wasknijpers een onderwerp mooi worden geïsoleerd. Veel paddenstoelen en zwammen werden gefotografeerd.

De wandeling ging verder door het Prielenbos naar de vogelkijkhut. Helaas was de ijsvogel niet thuis. Met nog een kleine hindernis aan het einde vanwege het onder water gelopen pad eindigde de wandeling bij meerdere boomstronken met heel veel soorten zwammen. Hier gingen velen door de knieën om maar zo dichtbij mogelijk de foto’s te kunnen maken.

Door de enthousiaste reacties zal een dergelijke wandeling zeker een vervolg gaan krijgen.