IVN Zoetermeer e.o.
Kind & Natuur
Op
zondag10jun201814:00

Slootjesdag Zoetermeer 10 juni 2018

In Nederland ligt een groot netwerk aan sloten: maar liefst 330.000 kilometer. Voor veel insecten maar ook andere beesten, zoals vogels die weer van deze insecten leven., zijn de sloten belangrijk voor hun voortbestaan.

Dit jaar vindt alweer de vijfde editie van de IVN slootjesdagen plaats. Rond het weekend van 8-10 juni 2018 organiseren 115 IVN-afdelingen weer slootjesactiviteiten voor (groot)ouders en (klein)kinderen.

We hebben in Zoetermeer een nieuwe plek uitgekozen, in het Westerpark bij de natuurtuin. Dit lokale evenement wordt op 10 juni 2018 door IVN Zoetermeer samen met de Nederlandse Malacologische Vereniging (deskundigen op het gebied van slakken, schepldieren enz) en de Vrienden van de Natuur- en Landschappentuin Zoetermeer verzorgd.

Met schepnet, loep en zoekkaart gaan we op zoek in de sloot. Speuren naar kleine rovers zoals de larve van de libelle en de geelgerande waterkever.

En daarmee doen we ook mee aan een echt onderzoek naar de kwaliteit van water dat je zelf via een smartphone kan invullen. Er zijn wel 100 plaatsen in Nederland die mee doen aan de Slootjesdagen, zo krijgen we van heel nederland inzicht in de waterkwaliteit.

Link naar landelijke pagina
 

Video


Contact

Algemene informatie

zondag 10 juni 2018 - 14:00
De activiteit duurt tot 15:30
Locatie: 
't Westpunt
Westerpark (tegenover de Natuurtuin)
Zoetermeer
Nederland
Google Maps image