Scholenwerkgroep

Welkom bij de scholenwerkgroep van IVN Zeewolde.

Het jonge dorp Zeewolde in Flevoland is omgeven door een prachtige natuur.
Er wonen in Zeewolde veel jonge gezinnen waarvan de meeste kinderen op een basisschool in Zeewolde zitten.

Juist met deze groep kinderen houdt de scholenwerkgroep zich bezig.
Al spelenderwijs worden kinderen door schoolgidsen geleerd wat de natuur allemaal te bieden heeft in hun eigen leefomgeving en hen respect voor de natuur bij te brengen.

Via praktische natuurlessen worden verschillende onderwerpen onder de aandacht gebracht voor de groepen 1 tot en met groepen 8 van de basisscholen in Zeewolde.

Natuurlijk doen we dat niet in de klas maar gaan de kinderen juist lekker naar buiten of bij slecht weer krijgen zij natuurles in de Roode-Schuur.

In de Roode-Schuur kunnen de kinderen ook allerlei praktische onderzoekjes doen. Alle lesactiviteiten worden onder schooltijd gegeven.

Uiteraard kan men ook een verzoek doen buiten schooltijd aan de slag te gaan. Dit wel tegen betaling.

De basisscholen kunnen zich voor een les opgeven via de deze digitale site 

De scholenwerkgroep bestaat uit een klein aantal zeer actieve vrijwilligers. Zij staan iedere keer weer klaar om de kinderen te laten genieten van de natuur in hun leefomgeving.

Vindt u het leuk om met kinderen te werken? Lekker buiten te zijn? Genieten van de kinderen die weer voldaan richting school vertrekken? Meldt u dan aan en vraag om meer informatie bij Mevr. B. Hoogervorst

Als u als ouder, leraar of lerares mooie foto’s tijdens de natuurlessen hebt gemaakt, kunt u die laten plaatsen op onze site, mail de foto's dan naar ivn.zeewolde@gmail.com

Voor informatie kun je terecht bij de coördinator: Mevr. B. Hoogervorst.