Zeewolde
(Moes)tuinen
zondag30aug2020

Tuinieren bij IVN Zeewolde

Belangstelling voor tuinieren? Kent u het gevoel ‘ja zo bezig zijn met mijn handen….dat zou ik ook wel willen? Maar ja….misschien lijkt het u echt teveel of u denkt …ik weet werkelijk  niet of ik dat wel kan of mogelijk dat alleen al het idee om hier elke week alleen mee bezig te moeten zijn u afschrikt. Er kunnen veel redenen zijn waarom u wel bewondering hebt voor mensen die tuinieren en er zelf niet  toe komt. Misschien dat IVN Zeewolde u over de drempel kan helpen met het devies “groene handen krijg je niet vanzelf”. Gewoon kennismaken met de verschillende aspecten van tuinieren, geen verplichtingen, één keer per week met gelijkgestemden het tuinieren “doen”, genieten van het buiten werken, ervaren wat u leuk werk vindt en wat gewoon echt niet leuk is en u zult zien ……. groene vingers komen als vanzelf.

groentebedOp het buitenterrein zijn fruitbomen en fruitstruiken, vruchtdragende planten en inheemse bloemen aangeplant. Verder is er een groentetuin aangelegd voor het kweken van (vergeten) groenten en op het terrein is een gevarieerd blote voeten pad en een spannend doolhof. Het onderhoud is in handen van de leden van de tuingroep.

bakDe tuingroep werkt zeer regelmatig in de tuin …. er is altijd wel werk te doen. Meestal is de groep enthousiaste vrijwilligers op dinsdagochtenddruk bezig …. het hele jaar door. Als u belangstelling hebt voor tuinieren, het gewoon eens wilt uitproberen of graag tuiniert dan bent u van harte welkom. 

U kunt gewoon binnenlopen op dinsdagochtend vanaf 09.30 uur.

koffiepauzezaaibak

 

 

 

 

 

IVN Zeewolde is gehuisvest in de Roode Schuur aan de Dasselaarweg 29

Voor nadere informatie kunt contact opnemen met de coördinator van de tuinwerkgroep Brigitte Hoogervorst. E-mailadres  fam.hoogervorst63@kpnmail.nl