foto_44_0

Tuinieren bij IVN Zeewolde

Zeewolde 8 januari 2023

Belangstelling voor tuinieren? Wilt u kennismaken met de vele verschillende facetten van het werken in de tuin? Geen verplichtingen, een paar keer per maand met gelijkgestemden het tuinieren “doen”, genieten van het buiten werken, ervaren wat u leuk werk vindt en wat gewoon echt niet leuk is en u zult zien ……. groene vingers komen als vanzelf.

tuingro

IVN Zeewolde is gehuisvest in de Roode Schuur aan de Dasselaarweg 29. Op het buitenterrein zijn fruitbomen en fruitstruiken, vruchtdragende planten en inheemse bloemen aangeplant. Verder is er een groentetuin aangelegd voor het kweken van (vergeten) groenten en op het terrein is een gevarieerd blote voeten pad en een spannend doolhof. Het onderhoud is in handen van de leden van de tuingroep.

Kent u het gevoel ‘ja zo bezig zijn met mijn handen….dat zou ik ook wel willen? Maar ja….misschien lijkt het u echt teveel of u denkt …ik weet werkelijk  niet of ik dat wel kan of mogelijk dat alleen al het idee om hier elke week alleen mee bezig te moeten zijn u afschrikt. Er kunnen veel redenen zijn waarom u wel bewondering hebt voor mensen die tuinieren en er zelf niet  toe komt. Misschien dat IVN Zeewolde u over de drempel kan helpen. Heerlijk losjes kennismaken met de vele verschillende aspecten van tuinieren.

De tuingroep werkt zeer regelmatig in de tuin …. er is altijd wel werk te doen. Meestal is de groep enthousiaste vrijwilligers op dinsdagochtend bezig tussen 09.00 en 12.00 uur …. het hele jaar door. Als u belangstelling hebt voor tuinieren, het gewoon eens wilt uitproberen of graag tuiniert dan bent u van harte welkom. U kunt gewoon binnenlopen op dinsdagochtend vanaf 09.00 uur. Voor nadere informatie kunt contact opnemen met de coördinator van de tuinwerkgroep Brigitte Hoogervorst  via: ivn.zeewolde@gmail.com

Deel deze pagina