Zeewolde
Natuur
woensdag09dec2020

IVN Zeewolde heeft drie nieuwe gediplomeerde IVN Natuurgidsen.

IVN Flevoland heeft tijdens een feestelijke digitale bijeenkomst op zaterdag 28 november het diploma IVN Natuurgids uitgereikt aan 26 deelnemers van de IVN Natuurgidsenopleiding (NGO) 2019-2020. De NGO is een provinciale opleiding, georganiseerd door de 5 Flevolandse IVN afdelingen.

Van deze 26 nieuwe natuurgidsen kan IVN Zeewolde er drie verwelkomen: Trudy van der Goes, Anja Schaap en Arjan Schaap. Vanuit Zeewolde waren Marleen Wessels en Gerda Koornstra betrokken bij het opleidingsteam. Trudy is inmiddels al volop actief binnen  IVN Zeewolde.

Door Covid-19 heeft de opleiding bijna 6 maanden langer geduurd dan gepland, het laatste deel van de opleiding is digitaal gegeven.

De NGO is in februari 2019 gestart. De deelnemers hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt door naast de bijeenkomsten, ook opdrachten te maken en stages te lopen om dit diploma of certificaat te behalen. De deelnemers hebben de opleiding met veel plezier en inzet gevolgd. In deze twee jaar is een hechte groep ontstaan.

Als afsluiting van de opleiding hebben de deelnemers een eindproduct ontwikkeld. Deze eindproducten krijgen een plaats in de lokale IVN-afdeling. Trudy, Anja en Arjan hebben een prachtige box gemaakt voor natuuractiviteiten voor thuiswonende senioren. Deze box zit vol natuurbelevenissen en weetjes en kan ook voor meerdere andere activiteiten gebruikt worden. Arjan, Anja en Trudy hebben hun activiteit gepresenteerd aan een, a.g.v. Corona,  beperkte groep senioren en één jongere. Helaas niet helemaal de groep voor wie de activiteit is ontwikkeld, want deze aanwezigen waren allen betrokken bij de NGO. Wel hebben we met z’n allen een hele leuke middag gehad.

IVN Almere heeft een nieuwe jeugdnatuurgroep; er ligt in Almere, als oplossing voor wateroverlast, een handleiding en een plan klaar voor de aanleg van Regentuinen; de Floriade route is in de IVN routes app ingevoerd en voor bewoners van Woonzorg de Kiekendief is een flyer en een infowaaier met een film ontwikkeld om samen met familie of een vrijwilliger de natuur in de directe omgeving te beleven. In Dronten is een vogelwandelroute ontwikkeld, die start op Roggebotstaete. En in het Hollandse Hout in Lelystad zijn een korte en een langere route ontwikkeld met als thema Eten uit de Natuur.