IVN natuurwandelen

Natuurwandelen in 2021

IVN natuurwandelingen: twee keer per maand op donderdag een wandeling van ca 2 uur en één keer per kwartaal op vrijdag een wandeling van ca 4 uur. We wandelen in de schitterende natuur met als doel het genieten van de flora en fauna en van alles wat in de natuur op ons pad komt.

Wat houden de IVN natuurwandelingen in?

We wandelen met elkaar meestal in de omgeving van Zeewolde en besteden aandacht aan de natuur om ons heen. Tijdens de ene wandeling is de aandacht gericht op vogels, een andere keer op paddenstoelen, een volgende keer weer op bloeiende planten, insecten, bomen en vele andere dingen die spontaan de aandacht vragen.

Iedere keer proberen we een andere route te kiezen. Op de donderdagochtenden vertrekken we vaak lopend vanaf de Roode Schuur of we rijden even per fiets of auto naar een ander startpunt. Voor de vrijdag wandelingen kiezen we een route iets verder van huis.

De wandelingen staan onder leiding van IVN leden van de wandelgroep. Zij geven de route aan. De inbreng komt van elke deelnemer.

De donderdagochtend wandeling

Iedere 1e en 3e donderdag van de maand wandelen we ongeveer 2 uur in de omgeving van Zeewolde. We vertrekken om 9.30u en zijn tussen 11.15u en 11.30u terug bij de Roode Schuur. De routes gaan afwisselend door de  bossen nabij de Roode Schuur, langs het IVN natuurpad, de Voorlanden, de Gelderse Slenk, de Stille Kern enz. De afstand ligt tussen de 5 en 7 km.

donderdagen

02 september 07 oktober 04 november 02 december
16 september 21 oktober 18 november 16 december


De langere vrijdag wandeling

Eén keer per kwartaal organiseren we een langere wandeling op vrijdag van minimaal 4 uur. We wandelen in de ochtend en een deel van de middag. Rond 14.30u zijn we terug bij de Roode Schuur.

We genieten van de flora en fauna en beleven het seizoen. We wandelen in een vooraf vastgesteld gebied. Voorbeelden zijn: Harderbroek, Hulkesteinse bos, de Veluwe, Harderbos, Oostvaardersplassen, enz. De afstand ligt tussen de 9 en 12 km.

De herfstwandeling is gepland op vrijdag 29 oktober.

Startpunt en vervoer

De wandelaars verzamelen zich zowel voor de donderdag als de vrijdagwandelingen om 9.30u bij de Roode Schuur. Vandaar vertrekken we  lopend, per fiets of auto. In het laatste geval carpoolen we waar mogelijk.

Praktische informatie

Adres:     Verzamelen bij de Roode Schuur, Dasselaarweg 29 Zeewolde

Tijd:        9.30u

Handig:  

  • Stevige schoenen en aangepaste kleding aan het weer en teken.
  • Fototoestel en verrekijker kun je zeker  meenemen.
  • Kom op de fiets of met de auto naar de Roode Schuur.
  • Neem op de vrijdagwandeling zelf eten en drinken mee en eventueel een zitmatje. We lunchen onderweg in de natuur.

Opgave:  Voor de donderdag is aanmelden niet nodig. Voor de vrijdag is aanmelden verplicht. Email:  wandelgroep@ivn-zeewolde.nl

Kosten:  

Leden en donateurs van IVN Zeewolde gratis.Bent u geen lid, dan kunt u 1 keer gratis meewandelen. Daarna kunt u alleen meewandelen als u lid bent van IVN. Bij carpoolen worden de autokosten gedeeld.

Voor meer informatie

IVN Zeewolde

Marleen Wessels

Email: wandelgroep@ivn-zeewolde.nl

          

logo