Zeewolde
Vogels
Vanaf
zondag04mrt201808:00

Zeewolder tuinvogeltelling van 4 december tot 4 maart

Doe mee met de Zeewolder tuinvogeltelling!

Elke winter organiseert de Vogelwerkgroep van IVN Zeewolde een tuinvogeltelling. Hoe meer mensen er meetellen, hoe meer er bekend wordt over de vogels in Zeewolde. Uit de telgegevens van vorige winters bleek dat de grootste groepen vogels in de Zeewolder tuinen bestonden uit huismussen, koolmezen en vinken. Veel andere soorten komen alleen of in tweetallen in de tuinen.

Ook werden putters, staartmezen, grote bonte spechten, sperwers en zelfs een ijsvogel gezien.

Onze extra aandacht gaat dit jaar uit naar de merel. Het Usutu-virus maakt nogal wat slachtoffers onder deze vogels, het wordt daarom ook wel de merel-ziekte genoemd.

Besmette merels zijn volgens de vogelbescherming eenvoudig te herkennen. Ze zien er mager en verzwakt uit en hebben een slordig verenkleed.

Iedereen in Zeewolde kan meedoen met het tellen van de vogels in eigen tuin, balkon of groenstrook bij het huis. Er wordt geteld in de maanden december tot en met februari (week 49-2017 tot en met week 9-2018). U bepaalt zelf hoe vaak of hoe lang u telt. Zelfs gewoon een paar minuten naar buiten kijken is vaak al voldoende om leuke waarnemingen te doen en meer te weten te komen over de vogels in uw tuin.

De Vogelwerkgroep nodigt u uit om mee te doen met de tuinvogeltelling winter 2017/2018 en te ontdekken dat er veel meer soorten vogels in uw tuin komen dan u misschien denkt!

De telformulieren zijn op te vragen bij Noor Bennink via info@ronnie-noor.nl of te downloaden via:

tuinvogeltelling 2017 - 2018

Algemene informatie

zaterdag 10 maart 2018 - 04:30
Locatie: 
Thuis
Nederland
Contactpersoon: