Zeewolde
Vogels
Op
zondag03nov201913:00

Vogelvoer maken bij IVN

Op zondag 3 november kun je bij IVN vogelvoer maken. Deze activiteit is vooral voor kinderen en start om 13.00 uur. Deelname is gratis voor leden van IVN Zeewolde en voor kinderen tot 12 jaar onder leiding van een lid van IVN Zeewolde; niet-leden betalen 5 Euro.

Vogels gebruiken het hele jaar veel energie. In het voorjaar om te nestelen, eieren te leggen en hun jongen groot te brengen. In de herfst om reserves op te bouwen voor de winter. Het kost vogels in de winter namelijk veel energie om hun lichaamstemperatuur op 40 graden te houden. Zo kunnen kleinere vogelsoorten in een koude nacht wel 10 procent van hun gewicht verliezen. Vogels kun je dus het hele jaar prima bijvoeren. Als extra energiebron voor de vogels kun je bijvoorbeeld vetbollen en pinda’s ophangen.

vogelvoer makenVoor de winter begint, gaan we aan de slag om de vogels te helpen de winter door te komen. We praten over hoe je voor verschillende vogelsoorten speciaal kunt zorgen. Je leert hoe je vetbollen en pindaslingers kunt maken, wat er allemaal in een vetbol zit en waar je vogelvoer het beste kunt ophangen

Heb je zin om thuis je eigen vogelvoer te maken voor de tuinvogels? Dan ben je van harte welkom bij de workshop op zondagmiddag 3 november a.s.

Voor inlichtingen kun je contact opnemen met Noor Bennink via vwgzeewolde@gmail.com.

vogelvoer maken

Algemene informatie

zondag 3 november 2019 - 13:00
Locatie: 
DE roode SCHUUR
Dasselaarweg 29
Zeewolde
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image