Zeewolde
Natuur
Op
donderdag24nov202220:00

Optimistische film ‘Kiss the Ground’ in de Roode Schuur

“Dit is het verhaal van een simpele oplossing, een manier om onze planeet te helen”, aldus acteur Woody Harrelson, die in de documentaire de voice over doet. Dit hoopvolle verhaal wordt door IVN getoond op donderdagavond 24 november.

De documentaire vertelt over hoe het bodemleven in de afgelopen 100 jaar is verslechterd en ook hoe in de jaren dertig van de vorige eeuw, de zogenaamde Dust Bowl is ontstaan. Bodemuitputting en winderosie veroorzaakten een milieuramp in de VS. “We moeten een plan maken om samen te werken met de natuur, in plaats van dat we doorgaan met ons verzetten tegen de natuur.” Dit zijn de woorden van Franklin Delano Roosevelt als reactie op de ramp. Deze woorden geven richting aan de rest van de documentaire.

Hoe het bodemleven CO2 kan opvangen en vasthouden. Hoe diverse agrariërs regeneratieve landbouw toepassen. Hoe een volledig verdroogd plateau in China een metamorfose ondergaat tot het een groen en biodivers paradijs is. Waargebeurde verhalen vol hoop voor onze planeet.

De documentaire duurt ca anderhalf uur en is te zien op donderdagavond 24 november om 20.00 uur in de Roode Schuur, Dasselaarweg 29 in Zeewolde. De zaal is open om 19.45 uur. Na afloop is er ruimte voor een gesprek over de documentaire. Kosten incl. koffie/thee: € 5,- pp en € 2,50 voor leden van IVN Zeewolde. Graag vooraf opgeven per email: activiteiten@ivn-zeewolde.nl

Algemene informatie

vrijdag 28 oktober 2022 - 20:00
Locatie: 
De Roode Schuur
Dasselaarweg 29
Zeewolde
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image