Zeewolde
Natuur in de Buurt
Op
donderdag01okt202009:30

IVN natuurwandeling op de 1ste en 3de donderdagochtend van de maand

Wat houdt de IVN wandeling op donderdagochtend in? We wandelen ca 2 uur in de schitterende natuur van Zeewolde. Een doel is ook het genieten van de flora en fauna, van alles wat in de natuur op ons pad komt. Elke 2 weken is er op donderdagochtend een andere route. Tijdens de ene wandeling is de aandacht gericht op vogels, een andere keer op paddenstoelen, een volgende keer weer op bloeiende planten, insecten, bomen en vele andere dingen die spontaan de aandacht vragen.

De routes gaan afwisselend door de bossen nabij de Roode Schuur, langs het IVN natuurpad, het strand, de Voorlanden, de Gelderse Slenk, het gronddepot, de Stille Kern enz. enz. De wandelingen gaan onder leiding van IVN leden van de wandelgroep. Zij geven de route aan. De inbreng van de inhoud komt van elke deelnemer. Deelnemers verzamelen zich bij de Roode Schuur, alwaar we vaak lopend vertrekken. Er zijn ook wandelingen waarbij we eerst op de fiets (of met de auto) gaan om het startpunt van de wandeling sneller te bereiken. We carpoolen dan waar mogelijk.

Verdere informatie over deze IVN-natuurwandeling:

  • Verzamelen Bij de Roode Schuur, Dasselaarweg 29, Zeewolde. Start om 9.30 u.
  • Data 1 en 15 okt, 5 en 19 nov, 3 en 17 dec. 
  • De wandeling duurt ca 2 uur. Tussen 11.15 u. en 11.45 u. zijn we terug bij de Roode Schuur.
  • Wat heb je nodig? Stevige schoenen en aangepaste kleding aan het weer en teken. Fototoestel en verrekijker kun je zeker meenemen. Kom op de fiets of met de auto naar de Roode Schuur.
  • Opgeven:  wandelgroep@ivn-zeewolde.nl
  • Kosten: Geen
  • Voor wie: Leden en donateurs van IVN Zeewolde.

In 2 uur tijd vijf tot zeven kilometer kunnen wandelen. Bent u geen lid, dan kunt u 1 keer gratis meewandelen. Daarna kunt u alleen meewandelen als u lid bent van IVN.

Inlichtingen Marleen Wessels: wandelgroep@ivn-zeewolde.nl

Maatregelen in verband met corona

Om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden, nemen we verschillende maatregelen wanneer we publieksactiviteiten houden:

  • alle bezoekers, leden en niet-leden, moeten zich voor een activiteit aanmelden.
  • we zullen het aantal bezoekers limiteren en eventueel een tijdslot hanteren
  • we houden ons aan de RIVM regels

Wij kijken uit naar uw komst!

Algemene informatie

donderdag 1 oktober 2020 - 09:30
Locatie: 
De Roode Schuur
Dasselaarweg 29
Zeewolde
Netherlands
Contactpersoon: 
Google Maps image