Zeewolde
Duurzaamheid
Op
zaterdag09okt202110:00

Doe eens Duurzaam Week 2021

Op 9 oktober organiseert IVN Zeewolde van 10.00 uur – 16.00 uur diverse activiteiten rondom en in de Roode Schuur, Dasselaarweg 29, Zeewolde.

Doe eens lekker duurzaam markt

Onder het motto : Doe eens lekker duurzaam is er een gezellige markt op het buitenterrein. Lokale bedrijven zullen hier hun duurzame en ambachtelijke producten verkopen, zoals: brood, groente en fruit, kaas, honing, vintage, ijs, etc.

Bovendien wordt in de overdekte vuurkuil de barbecue aangestoken en kunnen er bijvoorbeeld kastanjes worden gepoft en brood aan een stok worden afgebakken. Je kunt natuurlijk ook gewoon heerlijk relaxed op de banken zitten en je warmen aan het vuur met een lekker kopje koffie of thee. Zo nu en dan klinkt de gezellige muziek van folkband Ackoord.

Kwetterdag voor kinderen van 4-12 jaar

Binnen is het terrein van de basisschooljeugd en staat in het teken van vogels: Kwetterdag geheten. Alle kinderen krijgen een strippenkaart met daarop 5 knutselactiviteiten.

De Drijvende Ambachtsschool heeft tientallen vogelhuisjes gemaakt. Deze mogen de kinderen beschilderen en mee naar huis nemen. De andere 4 tafels zijn om pindaslingers te rijgen, sneeuwuiltjes te maken, vogeltjes te kleien en een doe/leer tafel.

Als er teveel kinderen tegelijk willen knutselen, kan het zijn dat wij vragen om even te wachten. (Maar dan is er nog altijd de doolhof en het blote-voetenpad). De kinderactiviteiten op deze Kwetterdag inclusief limonade zijn gratis.

Doe eens lekker duurzaam en kom op de fiets of lopend

Kom lopend of met de fiets want parkeren bij de Roode Schuur is niet mogelijk wel in de wijk rondom. Een verkeersregelaar wijst de weg.

De dan geldende corona maatregelen gelden ook voor IVN.

Heb je nog vragen, dan kun je ons mailen: activiteiten@ivn-zeewolde.nl

Klik voor de planning van de alle activiteiten op: doe eens duurzaam

 

Algemene informatie

zaterdag 9 oktober 2021 - 10:00
Locatie: 
De Roode Schuur
Dasselaarweg 29
Zeewolde
Nederland
Google Maps image