Zeewolde
Kind & Natuur
Op
zondag09okt202213:00

Doe eens duurzaam activiteiten  

Op 9 oktober organiseert IVN Zeewolde van 13.00 uur – 16.00 uur diverse activiteiten rondom en in de Roode Schuur, Dasselaarweg 29, Zeewolde.

Paddenstoelen voor groot en klein

Vanuit de Roode Schuur kan je een korte wandeling maken langs de mooiste paddenstoelen van het bos. Onderweg vertellen gidsen je alles over de wetenswaardigheden van paddenstoelen: Hoe zien ze eruit? Waar dienen ze voor? Kan je ze zomaar plukken?  Je hoort hoe belangrijk paddenstoelen zijn in het bos. De jongere kinderen kunnen een bezoekje brengen aan een heus kabouterdorp.    

vliegenzwam

Vanuit de overdekte vuurkuil klinkt gezellige muziek en hoor je verhalen over paddenstoelen en kabouters. Hier kun je even relaxen met een lekker kopje koffie of thee. Ook kunnen kinderen in het doolhof spelen of over het blote-voeten pad lopen.

Knutselmiddag voor kinderen van 4-12 jaar

Binnen is het terrein van de basisschooljeugd en staat in het teken van de natuur en knutselen. Alle kinderen krijgen een strippenkaart met daarop 5 knutselactiviteiten.

Om de vogels een handje te helpen kunnen vogelvoerhuisjes worden gemaakt. Deze mogen kinderen beschilderen en mee naar huis nemen. De andere 4 tafels zijn om fairy houses te knutselen, sneeuwuiltjes te maken, spinnenwebben te bouwen en een puzzel/doe tafel.

Als er teveel kinderen tegelijk willen knutselen, kan het zijn dat wij vragen om even te wachten. (In de gezellige vuurkuil bijvoorbeeld).
Alle activiteiten op deze middag inclusief koffie, thee of limonade zijn gratis. Dit is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Zeewolde.

Doe eens duurzaam en kom op de fiets of lopend

Kom lopend of met de fiets want parkeren bij de Roode Schuur is beperkt. Parkeren kan wel bij de begraafplaats.

Meer informatie over de activiteiten van IVN vindt je op www.ivn.nl/zeewolde. Voor vragen kun je ons mailen: activiteiten@ivn-zeewolde.nl

De Roode Schuur met de tentoonstelling en de tuinen er om heen zijn  van 13.00 tot 16.00 uur geopend en gratis te bezichtigen. 

Algemene informatie

zondag 9 oktober 2022 - 13:00
Locatie: 
De Roode Schuur
Dasselaarweg 29
Zeewolde
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image