Zeewolde
Vogels
Vanaf
dinsdag12feb201919:30

Cursus vogelherkenning bij IVN Zeewolde. Welke vogel zie ik nu?

In het voorjaar van 2019 organiseert de vogelwerkgroep van IVN Zeewolde weer een vogelherkenningscursus. De kans om meer te weten te komen over de vele vogels die gedurende het jaar in onze omgeving zichtbaar en hoorbaar zijn. Rond Zeewolde wemelt het van de vogels, in het Horsterwold, op het Wolderwijd, in het Harderbroek maar ook in onze tuinen. Vogels van elkaar onderscheiden en vaststellen om welke soort het gaat is soms nog een hele kunst. Tijdens de cursus leer je vogels te herkennen aan hun uiterlijk, gedrag en op geluid/zang.

Heb je altijd al meer over vogels willen weten en over hoe ze te herkennen zijn? Meld je dan aan voor de vogelherkenningscursus. Tijdens een vijftal theorie-avonden op dinsdagavond worden algemene aspecten en de verschillende groepen vogels behandeld. Deze groepen zijn: watervogels, zangvogels, weidevogels en roofvogels. Daarnaast zal elke theorie-avond worden gevolgd door een praktijkles buiten op de daaropvolgende zaterdag(ochtend). De lessen worden verzorgd door enthousiaste vrijwilligers die hun kennis en ervaring graag willen delen.

De cursus start dinsdagavond 12 februari om 19.30 uur in de Roode Schuur aan de Dasselaarweg 29 in Zeewolde. Op zaterdagochtend 16 februari is vervolgens de eerste praktijkles.

De overige vier theorieavonden en praktijdlessen zijn:

Dinsdag 12 maart         –          Theorie

Zaterdag 16 maart        –          Praktijk

Dinsdag 9 april             –          Theorie

Zaterdag 13 april          –          Praktijk

Dinsdag 7 mei               –          Theorie

Zaterdag 11 mei           –          Praktijk

Dinsdag 21 mei             –          Theorie

Zaterdag 25 mei           -           Praktijk

Kosten voor de gehele vogelherkenningscursus bedragen € 50,- per persoon, € 40,- voor IVN-leden. Bij de eerste theorieles ontvangt u een vogelherkenningskaart.

We werken met een maximum aantal deelnemers, dus wacht niet te lang met opgeven!

Heb je interesse, meld je dan aan bij de coördinator van de vogelherkenningscursus Noor Bennink via vwgzeewolde@gmail.com.

 

Algemene informatie

dinsdag 19 februari 2019 - 19:30 tot zaterdag 25 mei 2019 - 09:30
Locatie: 
De Roode Schuur
Dasselaarweg 29
Zeewolde
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image