Zeewolde
Cursussen
Vanaf
woensdag01feb202317:01

Cursus vogelherkenning bij IVN Zeewolde

Welke vogel zie ik nu? 

In het begin van 2023 organiseert de vogelgroep van IVN Zeewolde weer een vogelherkenningscursus in de Roode schuur. Dit is de kans om meer te weten te komen over de vele soorten vogels die gedurende het jaar in onze omgeving zichtbaar maar soms ook ook te horen zijn. Rond Zeewolde wemelt het van de vogels, in het Horsterwold, op het Wolderwijd, in het Harderbroek maar ook in onze tuinen en parken. Vogels van elkaar onderscheiden en vaststellen om welke soort het gaat is soms nog een hele kunst. Tijdens de basiscursus leer je vogels te herkennen aan hun uiterlijk, gedrag en op geluid/zang.

Heb je altijd al meer over vogels willen weten en over hoe ze te herkennen zijn? Meld je dan aan voor de vogelherkenningscursus. Tijdens een vijftal theorie-avonden op woensdagavond worden algemene aspecten en de verschillende groepen vogels behandeld. Deze groepen zijn: watervogels, zangvogels, weidevogels en roofvogels. Daarnaast zal elke theorie-avond worden gevolgd door een praktijkles buiten op de daaropvolgende zaterdag(ochtend/middag). De lessen worden verzorgd door enthousiaste vrijwilligers die hun kennis en ervaring graag willen delen. 

De cursus start woensdagavond 1 februari om 19.30 uur in de Roode Schuur aan de Dasselaarweg 29 in Zeewolde (inloop vanaf 19.15 uur, we eindigen tussen 21.30 en 21.45)). Deze avond verzorgen wij een algemene introductie van de verschillende vogels en vertellen we wat meer over het waarnemen van vogels.

Op zaterdagochtend 4 februari is vervolgens de eerste praktijkles.

De overige vier theorieavonden en praktijklessen zijn:

Woensdag 15 februari   – Theorie         -Watervogels

Zaterdag 18 februari     – Praktijk

Woensdag 22 maart      – Theorie         - Weidevogels

Zaterdag 25 maart        – Praktijk

Woensdag 12 april        – Theorie         - Zangvogels

Zaterdag 15 april          – Praktijk

Woensdag 10 mei         – Theorie         - Roofvogels

Zaterdag 13 mei           - Praktijk

Kosten voor de gehele vogelherkenningscursus bedragen € 55,- per persoon, € 45,- voor IVN-leden. Bij de eerste theorieles ontvangt u een vogelherkenningskaart.

We werken met een maximum aantal deelnemers, dus wacht niet te lang met opgeven!

Heb je interesse, meld je dan aan bij de coördinator van de vogelherkenningscursus Henriëtte van Beek via vogelgroep@ivn-zeewolde.nl

 

 

Algemene informatie

woensdag 1 februari 2023 - 19:30 tot zaterdag 13 mei 2023 - 17:01
Locatie: 
De Roode Schuur
dasselaarweg 29
Zeewolde
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image