Woerden
Kind & Natuur
zondag13mei2018

Leuk natuurspel met de Buitenbanjers

Zaterdagochtend 12 mei waren de Buitenbanjers van IVN Woerden weer buiten te vinden tijdens de maandelijkse activiteit in hun eigen natuurterrein op landgoed Bredius. Ze hebben een natuurspel gespeeld met opdrachten en natuurvragen in de vorm van ganzenbord. Dobbelend heeft iedereen de eindstreep gehaald. Een geslaagde en gezellige ochtend.

Over de Buitenbanjers

De Buitenbanjers zijn jongens en meisjes tussen 7 en 12 jaar die elke maand een natuuractiviteit doen. Ze ontdekken iedere keer weer iets nieuws in de natuur. En ze leren respectvol om te gaan met alles wat groeit, bloeit, beweegt en leeft. Veel dingen moet je leren door ze te doen. Dat geldt ook voor het leren omgaan met de natuur. Dat leer je pas echt door erop uit te gaan, allerlei ontdekkingen te doen en in de natuur bezig te zijn.

De Buitenbanjers doen van alles, het hele jaar door. Bijvoorbeeld vogels kijken of werken in het landschap. Ook doen ze natuurspeurtochten en maken ze creatieve knutsels met natuurmaterialen. In de herfst kijken ze naar paddenstoelen en zoeken ze naar bessen en zaden. 

De Buitenbanjers komen elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 uur tot 12.00 uur bij elkaar, behalve in de zomervakantie. Enthousiast geworden? Kom een keer kijken én meedoen in de natuur! Neem contact op met André van Kleinwee.