Woerden
Vogels
dinsdag09okt2018

Geslaagde excursie vogelkijkgroep naar Zierikzee

Afgelopen 29 september vertrokken zeven enthousiaste vogelspotters naar Zierikzee. Met prachtig weer in een mooi gebied werden veel soorten vogels gevonden. Met elkaar werden zelfs de lastigere soorten op naam gebracht. Er werd zelfs een bruinvis gespot! Een geslaagde excursie voor iedereen.  

Over het gebied: zuidkust van Schouwen - Zierikzee - Uitkijkpunt Kiekuut

Dit uitgestrekte natuurgebied aan de Oosterschelde ligt aan de zuidkant van het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Wandelen en fietsen langs de Oosterschelde betekent altijd uitwaaien met een weids uitzicht over water en land.  

Hier gebeurt iets bijzonders. Natuur van vroeger krijgt hier weer volop de ruimte. De nieuwe, natte en zilte natuur is bestemd voor vogels en mensen. Een ruim groen landschap waar je kunt wandelen, fietsen, ‘vogelen’ en genieten.  

De Zuidkust van Schouwen dankt haar bijzondere status aan een natuurontwikkelingsplan: Plan Tureluur uit 1991. De tureluur staat symbool voor de nieuwe natuur die hier afgelopen jaren is ontwikkeld. Deze vogel met oranje snavel en lange poten is hier het hele jaar door te zien.