Woerden
Vogels
Op
dinsdag29nov202220:00

Lezing: Vogelaars (nooit) uitgevogeld

Een onderzoek naar vogelaars

Waarom wordt iemand vogelaar? Wie hebben daar invloed op? Wat is er zo leuk aan? Waar is men lid van? En wat zijn de lievelingsvogels van deze vogelaars? Debby Doodeman, schrijfster van het boek “Vogelaars (nooit) uitgevogeld” geeft op dinsdag 29 november een lezing over haar onderzoek en boek.

Haar onderzoek naar vogelaars startte met de vraag: ‘hebben alle vogelaars een baard?’ Het project liep iets uit de hand, uiteindelijk deden meer dan 1000 vogelaars mee, waaronder een lid van onze afdeling. Iedereen heeft een uitgebreide vragenlijst ingevuld.

Over het onderzoek, de opzet en de uitkomsten gaat deze presentatie. Waarom wordt iemand vogelaar? Wie hebben daar invloed op? Wat is er zo leuk aan? Waar is men lid van? En natuurlijk mogen de lievelingsvogels niet ontbreken. Ook kijken we naar de verschillen tussen vrouwelijke en mannelijke vogelaars, de verschillende leeftijdsgroepen en maken we een vergelijk met vogelaars en de rest van Nederland.

Het wordt een interactieve lezing: de vogelaars (in de dop) die deze avond bezoeken kunnen ook zelf meedoen, kloppen de resultaten met de antwoorden van de KNNV-ers en IVN-ers van afd. Woerden?

Uiteraard is het boek “Vogelaars (nooit) uitgevogeld” deze avond in te zien en te verkrijgen. Het boek is een uitgave van de KNNV.

De lezing is gratis te bezoeken, aanmelden is verplicht: uiterlijk 21 november a.s. via ivnsecretariaat.woerden@gmail.com. Let op dat de bereikbaarheid van het Baken gewijzigd is. Volg de borden en op de fiets is het makkelijker dan met de auto

 

Algemene informatie

dinsdag 29 november 2022 - 20:00
Locatie: 
Het Baken
Beneluxlaan 3
Woerden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image