Woerden
Duurzaamheid
Op
dinsdag09apr201920:00

Lezing Duurzaam Tuinieren

Op dinsdag 9 april om 20.00 uur komt Sjaak Willemstein een lezing geven  in het Baken aan de Beneluxlaan 3 in Woerden.

Sjaak Willemstein heeft sinds 1985 een duurzaam hoveniersbedrijf in Waddinxveen. Hij heeft vele prijzen gewonnen op het gebied van duurzaam tuinieren. Menigmaal was hij Duurzaamste Hovenier van Nederland.

Duurzaam Tuinieren

De lezing gaat over Duurzaam Tuinieren. Duurzaam kan tegenwoordig alles zijn, maar Sjaak bespreekt de mogelijkheden om je tuin op een eenvoudige manier te verduurzamen. Het gaat over bestrating, onkruid, regenwater, kunstmest, spitten, hardhout en natuurlijk het allerbelangrijkste voor een levende en duurzame tuin: de bodem.

Micro-organismen

De afgelopen tientallen jaren hebben we met het gebruik van kunstmest heel veel vernielingen aangericht in de bodem. Bodem organismen zijn hierdoor verloren gegaan. Sjaak wil met het gebruik van micro-organismen het tij keren en probeert zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor het gebruik van micro-organismen. Je kan ze kant- en klaar kopen (microferm) maar je kan ze zelf ook eenvoudig maken. Weten hoe? Kom dan naar deze lezing op 9 april in het Baken in Woerden.

De lezing in gratis en aanmelden kan bij
ivnsecretariaat.woerden@gmail.com

Algemene informatie

dinsdag 9 april 2019 - 20:00
Locatie: 
Het Baken
Beneluxlaan 3
3446 GR Woerden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image