Werkgroep Natuureducatie

 

Jaarverslag VNMW 2021

De werkgroep Natuureducatie wil de inwoners van Wijk bij Duurstede de natuur en het landschap in de directe woonomgeving laten beleven. Het landschap in de omgeving van Wijk bij Duurstede is zeer gevarieerd; op het gebied van natuur is er veel te zien en te beleven.

Heb je interesse om je steentje bij te dragen aan deze werkgroep? Je bent van harte welkom, laat het ons weten via info@vnmw.nl.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Natuurlijk heel leuk organiseert verschillende natuur activiteiten. Welke activiteiten is te lezen op de website Natuurlijk heel leuk. De jaarkalender 2022 is hier te vinden Groen Doet Goed 2022.

Sinds januari 2020 is er een samenwerkingsverband tussen de VNMW, Natuurlijk heel leuk, de Kinderboerderij en de Wijkse Moestuin. Een verslag van het tekenen van die overeenkomst staat op de pagina Verenigingsnieuws

Activiteiten voor kinderen door het IVN vinden o.a. plaats onder het motto Groen doet goed. Lees op de landelijke IVNsite meer over Groen doet goed

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vlindertelling in de heemtuinHeemtuin

Zondag 11 juli 2021 was er een activiteit van de VNMW en Natuurlijk heel leuk samen. Kinderen konden vlinders komen tellen en er waren verschillende ander activiteiten. Ze konden allerlei opdrachtjes uitvoeren, het verborgen ontdekpad lopen, als vlinder worden geschminkt en ze konden kijken wat er in het water leeft.Heemtuin

Start kidsclub Funny Nature

Vanaf woensdag 28 april is de kidsclub Funny Nature gestart. Elke woensdagmiddag bieden zij kinderen op verschillende locaties in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek de ruimte om buiten te spelen, te ontdekken, te speuren, te proeven en vooral hopelijk te genieten en lol te maken.

Kinderen die lid worden van de kidsclub zijn daarmee ook automatisch lid van VNMW-IVN en Kinderboerderij De Vliert. Daarnaast krijgen ze een 10-strippenkaart bij De Wijkse Moestuin. Met de kidsclub gaan we daarom ook regelmatig naar de locaties van de kinderboerderij en De Wijkse Moestuin en nemen we hen mee de natuur in om hen meer te betrekken bij alles wat groeit en bloeit om ons heen.

We starten met een groep van maximaal 15 kinderen in de leeftijd vanaf 6 jaar. Afhankelijk van de aanmeldingen kunnen we dit later opschalen naar meerdere leeftijdsgroepen. De eerste 4x kunnen kinderen gratis deelnemen om te kijken of ze het leuk vinden. Daarna volgt lidmaatschap voor een jaar. Nadere informatie en wijze van aanmelding is terug te vinden op de website van Natuurlijk heel leuk.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------