Vogelwerkgroep verslagen

Excursie naar de Biesbosch op 19 maart 2022

Met 10 deelnemers gingen we afgelopen zaterdag op vogelexcursie naar de Biesbosch. Een heerlijk zonnige dag, met mooi licht en een koud windje.

Het startpunt was in Werkendam, waar we via de Bandijk, met een paar stops, naar het bezoekerscentrum reden. Meteen al maakten we ons eerste hoogtepunt mee: de zeearend kwam redelijk nabij voorbij gezweefd en even later nog eens retour. Fantastisch!

Na de koffie hebben we een rondwandeling in Polder Jantjesplaat gemaakt maar in de kijkhut van Polder Maltha hadden we ons tweede hoogtepunt: honderden hongerige grutto’s waren dichtbij aan het foerageren op een slikplaat.  Leuk was het hier ook kluten en zomertalingen waar te nemen. In totaal hebben we 40 soorten gespot op deze mooie dag.

 

Vogelexcursie naar de pier van IJmuiden.Vogel

Op zaterdag 26 februari 2022 vertrokken enkele auto's met vogelliefhebbers richting IJmuiden. De vogelaars troffen het met het weer op de pier van IJmuiden. Wat tellen betreft is er wel eens hoger gescoord. Het lieve kleine zeehondje zal voor  de meesten wel wat goedgemaakt hebben.

Vogel

Vogelweekend september 2021

Van 18 tot 21 aseptember werd het vogelweekend gehouden. Vanuit de Traphoeve, een mooie groepsaccomodatie bij Schagen werd de kop van Noord-Holland verkend. Willeke, Lilian en Roel hadden de organisatie in handen.

De lijst met vogels die we gezien hebben: 210918 vogelweekend soorten

Vogelweekend 18-22 september 2020

De organisatie van het vogelweekend lag dit keer in handen van Agnes en Wim. We kunnen terug kijken op een fantastisch vogelweekend in het Nationaal natuurgebied De Weerribben en Wieden.

De foto's  2020 vogelweekend

 

Verslag van het vogelweekend

Het vogelweekend in september in Retranchement bij het Zwin in Zeeland was een groot succes. Door het prettige gezelschap vogelaars en de aanwezigheid van vogels in het gebied en natuurlijk ook door het prachtige weer.  VogelsOnder deze link staat een verslag van het weekend: 1909 wbd verslag vogelweekend

Excursie Marker Wadden

190323 vogelexcursie

Vogelexcursie Eiland van Schalkwijk  17 november 2018

Het verslag met foto’s en de lijst van vogelsoorten die gezien zijn:

wbd 181117 vogelexcursie

De Bieschbos-vaar excursie op 27 oktober 2018

Lees hier het verslag:

wbd 181027 vogelexcursie biesbosch

 

Verslag van het Vogelweekend bij het Lauwersmeer

Van 21 tot 24 september verbleven 14 leden van de werkgroep vogels in Boutsma Zathe in Engwierum. Zie voor een uitgebreid verslag van het weekend:  

verslag vogelweekend 2018

 

Vogelweekend bij de Sommebaai

In september 2017 ging een groep vogelaars naar het gebied rond de Sommebaai in Noord Frankrijk. 

Verslag Vogelweekend september 2017

 

Terug naar Werkgroep Vogels