Vogelprogramma

Vogelweekend 2020

Ook dit jaar wordt het vogelweekend weer gehouden in het derde weekend van september: vrijdag 18 t/m maandag 21 september 2020. Sinds jaar en dag organiseren enkele leden van de vogelwerkgroep deze speciale happening. Een enthousiaste VNMW-groep natuurliefhebbers trekt naar de fraaiste vogelgebieden. Samen vogels spotten, buiten lekker actief zijn en gezellig verblijven in een vakantiehuis: altijd top dit weekend!
We gaan dit jaar naar de Weerribben en Wieden, zoals bekend bijzondere en waterrijke natuurgebieden in de kop van Overijssel. We hebben meerdere accommodaties bezichtigd en een prachtig, comfortabel en ruim groepshuis gereserveerd in een mooi, monumentaal dorp: De Kraggehof in Belt-Schutsloot. (zie www.kraggehof.nl) Per persoon bedraagt de huur € 115,- Het is er corona veilig, althans zo ingericht dat niemand besmet hoeft te raken.
Zoals gebruikelijk plannen we ruim aan het weekend vooraf een bijeenkomst met alle deelnemers om alles gezamenlijk voor te bereiden. We zijn selfsupporting en we maken een activiteitenprogramma op basis van de adviezen die medewerkers van beide bezoekerscentra aldaar ons gegeven hebben. Uiteraard kunnen we niet om de corona perikelen heen; ter plekke fietsen lijkt vooralsnog het veiligst. Bovendien zijn vrijwel alle vogelkijkhutten en uitkijkpunten per fiets te bereiken.
Mocht je interesse gewekt zijn en wil je in principe deelnemen, geef je dan vóór maandag 22 juni op per e-mail: wimenodile@freeler.nl of per WhatsApp: 06 44051675. Je krijgt dan t.z.t. een uitnodiging voor de deelnemersbijeenkomst vooraf.

 

Vogelexcursie naar Tiengemeten

Op zaterdag 29 februari gaan we vogelen op het vogelrijke eiland Tiengemeten.
We vertrekken vroeg i.v.m. de vaartijden van de pont. Ik zou graag de pont van 10.00 uur willen halen. Het is zeker ruim een uur rijden.
We vertrekken dan om 8.30 uur. Het is raadzaam om van te voren kaartjes voor de pont te kopen want de pont vaart precies om 10.00 uur weg en wacht niet als je later aankomt. De pont vaart om het hele uur.
Aanmelden kan bij mij hovin450@kpnmail.nl  liefst voor woensdag 26 februari. Laat mij ook weten of je kunt rijden of alleen mee wilt rijden. Ik verwacht dat we eind van de middag weer thuis zullen zijn.
De reiskosten afrekenen met de chauffeur. (5 cent per km)

Neem voldoende warm/koud drinken en eten mee. Er is beperkte horeca op het eiland. Het Bezoekers Centrum is helaas niet open, we kunnen daar wel koffie uit de automaat krijgen. Het restaurant De Herberg is wel open zie de lunch kaart (bijlage). Regenkleding mee nemen. Je kunt daar niet schuilen.
Meer weten.......? hovin450@kpnmail.nl of 06-46257115
Frans Hoving

Het jaarprogramma:

wbd 2019-2020 jaarprogramma vogelwerkgroep

 

Terug naar Werkgroep Vogels