Oostbroeklezingen

De samenwerkende Utrechtse natuur- en milieuorganisaties organiseren voor hun vrijwilligers interessante en boeiende lezingen.  U kunt gratis deelnemen, maar aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan via de link die bij de lezing wordt vermeld.

Oostbroek Webinar

Natuurlijk moestuinieren - Moestuinieren in samenwerking met de natuur. Donderdag 15 apri l 19.30-21.00, Online

Moestuinieren is een hobby die je behalve heerlijke zelfgekweekte groente ook dicht bij alle natuurlijke processen brengt. Al wroetend met je handen in de aarde zie je dat je tuin gedurende het seizoen steeds meer gaat leven. Insecten die jouw bloemen komen bestuiven en aan jouw blaadjes knabbelen. Vogels die de insecten opeten of jouw kool. Ondergronds leven dat knaagt aan je wortels maar ook zorgt voor een vruchtbare aarde.

Marieke Dekker - moestuinspecialist van IVN Natuureducatie - vertelt tijdens deze lezing graag hoe de natuur je kan helpen om een gezonde moestuin te creëren. En hoe die moestuin tegelijkertijd een plaats kan zijn waar biodiversiteit tot leven komt.

April is bij IVN moestuinmaand. Zelf groente, fruit en kruiden kweken is leuk, maar succesvol oogsten is best lastig. IVN Natuureducatie helpt je daarom graag op weg met jouw moestuin. Zo leer je niet alleen de fijne kneepjes van het moestuinieren voor een goede oogst, je doet ook iets terug voor de natuur! Met jouw moestuin versterk je namelijk de biodiversiteit en draag je bij aan meer groen in jouw buurt. Zin om alvast aan de slag te gaan? Ga naar www.ivn.nl/moestuin.   

De lezing vindt online plaats via Zoom. Geef je op via deze link