Oostbroeklezingen

De samenwerkende Utrechtse natuur- en milieuorganisaties organiseren voor hun vrijwilligers interessante en boeiende lezingen.  U kunt gratis deelnemen, maar aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan via de link die bij de lezing wordt vermeld.

Oostbroek Lezing

De grutto, koning der weidevogels
Dinsdag 22 februari
    19.30-21.00, Online

In deze lezing van Astrid Kant komt de grutto in al zijn facetten aan bod; de trek, de broedgedrag, de kuikens en natuurlijk de bescherming. De lezing vindt online plaats op dinsdag 22 februari tussen 19:30 en 21:00 uur.

Over de grutto is de laatste jaren veel geschreven. Door zijn prachtige verschijning en opvallende levenswijze wordt hij niet voor niets ‘koning der weidevogels’ genoemd. Maar het aantal van deze koning van het platteland gaat in rap tempo achteruit. Het moet toch mogelijk zijn om dit een halt toe te roepen. 

Astrid Kant is weidevogelbeschermster in hart en nieren. Al vele jaren fotografeert zij vanuit een schuilhut het geheime leven van de weidevogels. Haar vele unieke foto’s vertellen eigenlijk al het verhaal. Eind 2021 verscheen haar boek ‘Grutto’, dat ze samen schreef met Otto Plantema.

Meld je nu aan!