Oostbroeklezingen

De samenwerkende Utrechtse natuur- en milieuorganisaties organiseren voor hun vrijwilligers interessante en boeiende lezingen.  U kunt gratis deelnemen, maar aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan via de link die bij de lezing wordt vermeld.

Oostbroek Webinar

Alles over hoogstamfruit
Dinsdag 15 juni

19.30-21.15, Online

Wat is hoogstamfruit eigenlijk? Waar wordt en werd het voor gebruikt? Waar vind je hoogstamfruit in de provincie en wat zijn de verschillen per landschapstype? En wat is de waarde voor de biodiversiteit? Doe mee en ontdek alles over hoogstamfruit. 

Hoogstamfruitboomgaarden geven karakter en eigenheid aan de provincie Utrecht. Met hun grillige groei, het loof hoog op de stammen en de prachtige bloei in het voorjaar zijn de hoogstamfruitbomen ware pareltjes in de provincie. Helaas zien we ze steeds minder. Want om het fruit te plukken moet je een ladder op. En dat is veel werk. Ook het onderhoud van een hoogstamfruitboom vraagt specialistische kennis en kost veel tijd. De teloorgang van de hoogstamfruitboomgaard is een gemis!

In deze lezing vertellen Walter Jaaltink en Walter den Hollander alles over hoogstamfruit in de Provincie Utrecht.

Walter Jaaltink is Landschapscoördinator Stuurgroep Kromme Rijnlandschap en Walter Den Hollander, ecologisch hovenier Den Groene Hollander. Walter den Hollander is o.a. gespecialiseerd in aanleg, restauratie en onderhoud van boomgaarden. Beiden zijn ook actief bij de Hoogstambrigade Kromme Rijnstreek.

De lezing vind online plaats via Zoom. Geef u op via de aanmeldknop Aanmelden