Wijk bij Duurstede (VNMW)
Beleid & Organisatie
woensdag22mei2019

Bestuursleden gezocht

De Vereniging Natuur en Milieu in Wijk bij Duurstede (VNMW) zoekt nieuwe bestuursleden om het huidige bestuur aan te vullen en op termijn te vervangen. De vereniging groeit, heeft 160 leden en telt 7 werkgroepen, die binnen vastgestelde grenzen vrijwel autonoom opereren. De werkgroepen houden zich bezig met landschapsbeheer, vogels, de heemtuin, flora, natuureducatie, zwerfvuil en het groenbeleid. Leden van de vereniging voelen zich niet allen verbonden met de natuur, maar steken ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen. De vereniging is een afdeling van de landelijke IVN organisatie met meer dan 25.000 vrijwilligers.

Wensen

We zoeken enthousiaste bestuursleden die samen met het huidige bestuur de koers van de vereniging bepalen en de groei de komende jaren in goede banen leiden. De sfeer in het bestuur is professioneel maar toch gemoedelijk, we kennen elkaar en gebruiken elkaars sterke punten. Affiniteit met en kennis van natuur en/of landschap is een pre, maar niet beslist noodzakelijk.

Inspanning

Het bestuur vergadert 8-10 keer per jaar in de avonduren (in overleg), daarnaast zijn er twee ledenvergaderingen. Contact verloopt verder via de sociale media en de telefoon. De vereniging heeft warme connecties met zusterorganisaties in de regio, contacten daarmee verlopen op projectmatige basis.

Beloning

Wij bieden een plaats aan de bestuurstafel van een goed-draaiende en financieel gezonde vereniging met actieve werkgroepen. De VNMW heeft een goede reputatie bij overheden, inwoners en de pers. De doelen die we proberen te bereiken zijn serieus, de omgangsvormen binnen de vereniging zijn echter informeel en hartelijk. De functie biedt een uitstekende gelegenheid om een (nieuw) lokaal netwerk op te bouwen of te onderhouden en om bestuurskwaliteiten te gebruiken of aan te scherpen.

Informatie en aanmelden

Meer informatie over de vereniging is te vinden op de website, www.ivn.nl/vnmw, de huidige bestuursleden (contactgegevens op de website) zijn uiteraard bereid om meer informatie te geven. Aanmelden kan via een van de huidige bestuursleden of via info@vnmw.nl. Uiteraard kan een aantal keren sfeer worden geproefd tijdens een vergadering.