Logboek Heemtuin

Woensdag 16 januari om 14:15 uur overhandigd Henny Olthof als onze voorzitter symbolisch een plattegrond aan de gemeente en haar inwoners, aanwezig in de persoon van Wethouder Hans Marchal.Heemtuin
Eindelijk is het een feit en heeft de werkgroep Heemtuin een professioneel informatiepaneel: de heemtuin in vogelvlucht-perspectief. Ruud Waltman heeft de afbeelding ontworpen.

Heemtuin in vogelvlucht

 

Dinsdag 8 januari 2019

Op 8 januari werkten we samen met de werkgroep Landschapsbeheer van de VNMW en de buitenploeg van de gemeente in de heemtuin. We startten om 9.00 uur en aangezien we met zo’n 20 mensen waren, kon er een hoop werk verzet worden. Het weer was stormachtig met af en toe een bui. Op het eiland is het nodige snoeiwerk gedaan, o.a. aan een meidoorn. Aan de waterkant zijn schietwilgen teruggezet, zodat je vanuit het wandelpad weer goed de heemtuin in kan kijken. HeemtuinOok is 1/3 van het griend afgezet. We gaan daar nog nieuwe stekken in de grond steken om te verjongen. In de bospercelen aan de randen is veel hazelaar afgezet. Van het rijtje knotwilgen zijn er twee van hun pruik ontdaan.HeemtuinHeemtuinTussendoor was er een koffiepauze met lekkers. De meeste boompjes en takken hebben we in takkenrillen tegen het hekwerk met de buren kunnen verwerken. Rond 12.00 uur was de klus geklaard. Vele handen maken licht werk! Er is weer meer lucht en licht gekomen in de begroeiing.

Voor meer foto's: 190108 heemtuin

Maandag 26 november 2018

Eind november zijn de meeste bladeren van de bomen en struiken en hebben we dan ook blad geharkt, met name van de paden. Maar ook onder de notenboom hebben we een groot deel van het dikke blad weggeharkt. Vanwege het droge weer van de laatste tijd en bij een aangenaam frisse temperatuur een mooie klus.

HeemtuinDit keer waren we voltallig.

De coördinator landschapsbeheer, Karel Matthijs, kwam langs om samen met Lex en Ruud te bespreken wat er begin januari gesnoeid moet worden. Heemtuin

De koffie en thee smaakte ook dit keer goed.

De rest van het logboek 2018 is onder de volgende link te vinden: logboek heemtuin 2018

 

logboekheemtuin 2017

 

Terug naar Werkgroep Heemtuin