Logboek Heemtuin

LOGBOEK 2020

27 april 2020    hieronder een beeld uit de kruidentuin.  Op  onze facebookpagina is ook veel te lezen over de heemtuin o.a. over de akker en de koekoeksbloemen ( www.facebook.com/vnmwbd )

Heemtuin

13 april 2020  Er wordt niet met de hele groep heemtuin vrijwilligers tegelijk in de heemtuin gewerkt. Maar het onderhoud moet wel voortgezet worden. Ieder zoekt zelf een karweitje, gaat dat op een willekeurig tijdstip doen en laat daarna aan de andere weten, wat er gedaan is. Soms komen we elkaar in de heemtuin tegen en dan houden we natuurlijk keurig afstand.

Het werk in de kruidentuin moet in elk geval doorgaan omdat anders onkruid de overhand zou krijgen. Lex probeert ook met onze waterpomp de vers ingezaaide akker nog wat nat te houden, maar dat valt niet mee. In het Elzenbroekbos houden we de oever weer vrij van onkruid om onze mooie zegges en de andere planten een ruime kans te geven. Intussen staan de perenbomen in onze boomgaard in bloei en begint ook het fluitekruid zich behoorlijk te laten zien.

Op onze faceboek pagina  www.facebook.com/vnmwbd  treft u ook een soort dagboek aan met veel foto's.

Heemtuin

18 maart  Vanochtend hebben we dan eindelijk de akker ingezaaid met wintergranen. Tot op heden was het steeds te nat om dat te doen.
Door alle regen heeft zich een harde koek gevormd op de akker, die we zoveel mogelijk hebben geprobeerd los te harken.Heemtuin
Met z’n vieren hebben we vervolgens in de lengterichting het vooraf gemengde zaaigoed verstrooid.
De ooievaar keek toe vanuit de treurwilg. Hij hoopte wellicht een worm of kikker te kunnen verschalken …

Hieronder: alles op gepaste afstand, zowel bij het werk, als bij de koffie.

En intussen wordt er prachtig gebloeid in de heemtuin.

Heemtuin

9 maart  HeemtuinEr is de laatste tijd een enorme hoeveelheid aan water gevallen. De grond is daardoor heel erg nat. Het nat hooiland staat onder water. Maar vandaag scheen het zonnetje en werkten Lex, Anne, Conny, Agatha, Karin en Pien in de kruidentuin. Vanwege het warme weer zijn al veel kruiden aan het uitlopen. Wij hebben  paardenbloemrozetten, gras en ander onkruid verwijderd evenals dode stengels. De rozen zijn voorzichtig gesnoeid. Na een uur zag de kruidentuin er alweer een stuk mooier uit.Heemtuin

Heemtuin

19 februari    Nu komt het blauw van de Sterhyacinth.

Heemtuin12 februari   De Stinzenhoek staat te stralen! Na de eerste sneeuwklokjes en crocussen kwam er vandaag het geel van de narcissen bij.

Heemtuin

Donderdag 9 januari.  Zoals elk jaar is er in samenwerking met de buitenploeg van de gemeente en de werkgroepen “Landschapsbeheer” in de heemtuin gewerkt. Er is weer een knotwilg geknot zodat bezoekers de verschillende stadia langs onze meander zien.

Heemtuin Ook 1/3 van de Wilgengriend is weer teruggezet. Als laatste is het bosplantsoen aan de kant van het landhuis gedund. Met al het snoeihout is een takkenril langs het hek gemaakt die ook weer bijdraagt aan de biodiversiteit.Heemtuin

 

Heemtuin logboek 2019

logboek heemtuin 2018

logboekheemtuin 2017

logboekheemtuin 2016

Terug naar Werkgroep Heemtuin