Landschapsbeheer programma

Jaarprogramma

We werken afwisselend op zaterdagen en op dinsdag of donderdag. Voor iedere activiteit wordt per email een aankondiging toegezonden.

Op 10 december gaan we naar Ossenwaard 14 bij de familie Erkelens. Op 8 januari is het weer tijd om bij de familie Bakker aan de Bovenwijkerweg te gaan knotten. Tussendoor zal er ook op een aantal dinsdagen en donderdagen nog gewerkt worden.

In het nieuwe jaar wordt er op 21 januari gewerkt bij Langbroekerdijk B6 , op 4 februari op het Vikinghofterrein en op 18 februari bij Langbroekerdijk B4. De laatste zaterdag, 11 maart, is voor de Aalswaard.

Wanneer en waar werkt de knotploeg

Vanaf midden oktober tot ongeveer 15 maart wordt er geknot. In deze periode zijn de wilgen in winterrust, dat wil zeggen geen blad aan de boom en geen sapstroom in de stam.  Er is geen vaste periode voor het broedseizoen te geven omdat begin en einde mede afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Als globale richtlijn wordt meestal de periode 15 maart tot 15 juli gehanteerd.

In september/oktober verstuurt de landschapscoördinator via de email het knotprogramma voor de daarop volgende periode van het nieuwe knotseizoen aan de alle geregistreerde knotters binnen de VNMW.  Vooraf aan de geplande data komt er nog een herinnering mail.

Op de zaterdagochtenden wordt van 9 tot  ca 13.00 uur gewerkt. Voor koffie / thee en soep wordt dan ook gezorgd.
Meestal wordt er doordeweeks twee maal per maand gewerkt, op een dinsdag of donderdag, ook van 9 tot ca. 13.00 uur. Vaak wordt op de dinsdag het knotwerk van de zaterdag daarvoor afgerond.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via  info@vnmw.nl

In de zomer gaan we verder met het onderhoud van onder meer heggen en klompenpaden. De data worden via e-mail bekend gemaakt.

 

Terug naar Werkgroep Landschapsbeheer