Foto's

Wij nodigen iedereen uit mooie (zelf gemaakte) natuurfoto’s in te zenden (aan webmaster@vnmw.nl). Die kunnen we op deze pagina publiceren en elke maand wordt daar de FOTO VAN DE MAAND uitgekozen, die in de maand erna de kop van deze fotopagina zal sieren. De maker van deze foto treedt op als jury voor de maand daarop.

foto van de maand

1 juni 2019

In mei zijn er geen foto's ingestuurd. Foto twee van de vorige maand siert nu de kop van deze pagina.

1 mei 2019    

Uit het juryrapport van Klaas Everards:  Ik heb de Heemtuin als 1e gekozen. Niet omdat het nu zo’n mooie foto is, maar omdat de foto verwijst naar de lente, het nieuwe begin.: de dotterbloem, de uitlopende wilgen, het wat bleke licht en dat in een rimpelloos en dus reflexierijk wateroppervlak.
Nummer 2: de Goudvink. Je kunt zeggen een toevallig gefotografeerd pietje, een gelukkie. Maar het is de vage achtergrond die het beessie losmaakt van die achtergrond. Bovendien is het een kleurig vogeltje dat goed scherp is afgebeeld.
Als derde kies ik voor de parende lieveheersbeestjes. Niet omdat die foto nu zo uitblinkt, maar om het ontwapende beeld van die kleine “schattige” wezentjes die ook bezig zijn een nieuwe generatie te produceren.

26 april Simone Dorbeck fotografeerde dezefoto japansekers Japanse Kers tijdens de week dat deze in bloei stond.

 

 

 

 

 

 

foto japansekers

7 april Dagpauwoog van Henny Olthof.foto van de maand6 april Lieveheersbeestje van Gerrit Jan de Vaalfoto van de maand

2 april 2019

Padden van Evert van Leeuwenpadden

Kikkers van Henny Olthofpadden

Van Lia Kaspers twee vogelfoto's gemaakt op de Hoge Veluwe:vogelvogelHennie Hadderingh maakte deze foto in de Heemtuin:Heemtuin

Eerder in 2019:foto van de maand 2019

Bekijk hier alle foto's uit 2018: foto van de maand 2018