Wijk bij Duurstede (VNMW)
(Moes)tuinen
Vanaf
zaterdag28apr201810:00

Moestuincursus

Wil jij dit voorjaar aan de slag met een moestuin in je tuin of op je balkon? Volg dan de cursus Moestuinieren voor beginners. In het kader van de landelijke Moestuincampagne van IVN Natuureducatie worden er op verschillende plekken in het land cursussen gegeven. Met deze campagne wil IVN mensen stimuleren om naar buiten te gaan om zo de natuur dichtbij huis te beleven.

Je wilt graag aan de slag in je moestuin, maar je weet niet precies hoe te beginnen. Klinkt bekend?

De cursus Moestuinieren biedt handvatten voor het starten van je moestuin. De Vereniging Natuur en Milieu/IVN-afdeling Wijk bij Duurstede geeft deze cursus waarbij je stap voor stap leert hoe je van jouw moestuin een succes kunt maken. Zo ga je aan de slag met jouw tuinplan en krijg je praktische tips over wat te doen in de verschillende moestuinfases. De cursus bestaat uit een serie van vier bijeenkomsten op de zaterdagen 28 april, 26 mei, 16 juni en 30 juni. Op de cursusdagen komen achtereenvolgens het zaaien, het verspenen en het oogsten aan de orde. De laatste dag zal er een excursie over biologisch tuinieren.

Gerrit Jan de Vaal is de cursusleider. Hij is lid van onze verenigingen heeft heel veel ervaring in de moestuin. Vorig jaar heeft hij deze cursus ook gegeven en met veel succes.

De cursus vindt plaats in ons verenigingsgebouw Walplantsoen 12 in Wijk bij Duurstede en duurt van 10.00 tot 12.00 uur. De kosten zijn €20,00 inclusief alle lesmateriaal. Contant te betalen bij de eerste les.

Aanmelden voor 20 april door een mail te sturen aan info@vnmw.nl .

Geen gelegenheid om de cursus te volgen? Je kunt het boek ‘Stap voor stap moestuinieren’ dat tijdens de cursus gebruikt wordt, ook voor thuisstudie via de IVN-webwinkel bestellen.

IVN’ers helpen mensen met moestuinieren door het geven van cursussen maar ook door praktische tips aan te reiken via de website. Je vindt hier onder andere een Moestuinkalender waarin je precies kunt zien wanneer je moet zaaien, verpotten en oogsten. Wil je weten hoe je meer uit je moestuin kunt halen? Ga naar www.ivn.nl/moestuintje.

Algemene informatie

zaterdag 28 april 2018 - 10:00
Locatie: 
Verenigingsgebouw
Walplantsoen 12
3960 CA Wijk bij Duurstede
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image