Officiële start IVN Westerwolde-Oldambt

Op vrijdag 14 september 2018 om 16.00 uur vond de officële handeling van de samenvoeging van IVN Bellingwedde en IVN Westerwolde plaats in een partytent op de parkeerplaats naast de Oudeschanskerkolk te Oudeschans.

Rika Pot en Bart HuizingWaarnemend burgemeester Rika Pot, (gem. Oldambt) en wethouder Bart Huizing, (gem. Westerwolde).

De aanwezigen, waaronder de waarnemend burgemeester gemeente Oldambt, Rika Pot, wethouder Bart Huizing gemeente Westerwolde, en de provinciaal IVN consulente Marit Stokkentreeff, luisterden naar de toespraak van de huidige voorzitter van IVN Westerwolde-Oldambt, Aart Jan Langbroek.

Aart Jan LangbroekVoorzitter Aart Jan Langbroek houdt zijn toespraak.

Hij heette een ieder welkom en schetste in het kort de geschiedenis en de reden van de fusie tussen de eerder genoemde IVN afdelingen.

Hendrik van de HamHendrik van de Ham hield met zijn lezing de toeschouwers in de ban.

Daarna werd het woord gegeven aan Hendrik van den Ham, die zijn lezing een beeld schetste van hoe landschap er eeuwen geleden uit moet hebben gezien en welke rampen er hadden plaatsgevonden.

OnderwegOnderweg naar …? stonden we even stil bij de schoongemaakte Oudeschanskerkolk.

Na de lezing werden we verzocht mee te lopen naar een plek waar de officiële handeling zou worden verricht. Daar bleek een lint te zijn gespannen die door waarnemend burgemeester Rika Pot en wethouder Bart Huizing samen werd doorgeknipt. Hierdoor kon men verder lopen naar de plek waar een “huiszwaluwentil” was geplaatst in het grensgebied van Westerwolde en het Oldambt. Deze til biedt 12 nestplaatsen voor Huiszwaluwen die moeite hebben goede nestplaatsen te vinden. (2018 is/was het jaar van de Huiszwaluw).

HuiszwaluwentilDe “Huiszwaluwentil”.

Huiszwaluwentil bewonderenHet “publiek” bewonderde de geplaatste til.

Na de til uitgebreid te hebben bewonderd liep men terug naar de tent waar de prijswinnaars van de fotowedstrijd bekend werden gemaakt en de prijzen werdenuitgereikt.

Hierna was het de beurt aan de oud bestuursleden van IVN Westerwolde en Bellingwedde. Onder dank zegging voor hun inzet kregen zij een nestkast bestemd voor spreeuwen.

Henk Kamstra spreeuwenkastAls oud bestuurslid van IVN Westerwolde kreeg Henk Kamstra zijn afscheidscadeau.

Roelf DrenthOok de oud penningmeester van IVN Westerwolde Roelf Drenth kreeg een spreeuwenkast als afscheidscadeau.

Fer SchipperOud voorzitter van IVN Westerwolde, Fer Schipper, nam zijn afscheidscadeau in ontvangst.

Lianne SchuilingAls laatste ontving Lianne Schuiling, oud secretaris van IVN Bellingwedde haar afscheidscadeau.

De oudvoorzitter en penningmeester van IVN Bellingwedde namen geen afscheid. Zij zitten inmiddels in het nieuwe bestuur van IVN Westerwolde-Oldambt.

Aan het eind van deze middag spraken de waarnemend burgemeester Rika Pot en wethouder Huizing een dankwoord en wensten zij IVN Westerwolde-Oldambt veel succes.

Foto’s: Henk Kamstra.