Nacht van de Nacht in Heiligerlee

Op 27 oktober 2018 kon men de stilte en donkerte in en om “de Hoogte” in Heiligerlee ervaren.

In de nacht zaterdagnacht 27 oktober ging in een groot deel van Europa de klok weer een uur terug: wintertijd! Deze nacht is door de Milieufederaties uitgeroepen tot ’Nacht van de Nacht’.

Voor het veertiende achtereenvolgende jaar wilden de Milieufederaties aandacht vragen voor de schoonheid en het belang van de (donkere) nacht. De gemeente Oldambt bood u zaterdagavond 27 oktober een programma aan om wandelend te ervaren wat rust en donkerte betekenen in en om “de Hoogte” in Heiligerlee.

Het programma begon om 19.45 uur nij het Graaf Adolf monument aan de Provincialeweg te Heiligerlee en startte met een wandeling onder begeleiding van gidsen, waarbij onderweg in het natuurgebied “de Hoogte” werd stil gestaan bij het belang van rust en donkerte.

Hierbij werd u o.a. verrast met poëzie van de de stadsdichter Bianca Holsten, een dans van Kunstencentrum de Klinker en een optreden van de Winschoter kunstrolschaatsclub.

Het werd een verrassende tocht door de nacht  met onderweg kunst en cultuur. Hieronder treft u een impressie aan van deze belevenis.

(De foto’s werden gemaakt door André Dümmer).

Graaf Adolf monument Nacht van de nachtNacht van de nachtNacht van de nachtNacht van de nachtNacht van de nachtNacht van de nachtNacht van de nachtNacht van de nacht

Nacht van de nachtNacht van de nacht