Westerveld
Kind & Natuur
maandag04mei2015

Oprichting Junior Rangers Dwingelderveld

 De kennismakingsmiddag van de nieuw op te richten groep Junior Rangers NP Dwingelderveld op zaterdag 25 april, was een groot succes.   Er kwamen elf jongeren samen met hun ouders kijken, ruiken, proeven oftewel ervaren hoe het zou zijn om Ranger te worden.

De ouders werden uitgebreid geïnformeerd over het programma van Junior Rangers door Erica Zwanenburg, coördinator Junior Rangers NP Weerribben-Wieden. Boswachters van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten waren daarbij aanwezig.

Ondertussen gingen de jongens en meiden aan de slag met vuur maken (wat niet meeviel, maar sommigen wonderwel snel lukte), broodjes bakken en zelf kruidenboter maken. Eén en al enthousiasme !  We verwachten dan ook dat er genoeg aanmeldingen zullen komen om in september van start te gaan.

Mocht iemand nog een jongere kennen die graag mee wil doen: Laat haar of hem zich opgeven! Gezamenlijk met IVN Hoogeveen starten we deze groep op.  

Junior Rangers, jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar, zijn verbonden aan een Nationaal Park. Samen de natuur beleven, dat is de insteek. En zo spelenderwijs leren over planten, dieren, bescherming en beheer.

JR-Dwingelderveld start op zaterdagochtend 12 september om 9 uur op het Dwingelderveld met een GPS tocht. We komen 1 keer per maand op de zaterdagochtend van 9:00 tot 12:00 uur bij elkaar en sluiten het jaar af met een kampweekend.

Kijk voor meer info:

Voor vragen of opgave mail naar: