Westerveld
Kind & Natuur
zondag21okt2018

OktoberMaand KinderMaand 2018

Opnieuw hadden we op 14 oktober geen partytent nodig voor najaarsregen of herfststorm, het was nog mooier weer dan alle voorgaande jaren bij onze activiteit van OktoberMaand KinderMaand (OMKM). Wij hadden de indruk dat de opkomst iets minder groot was dan voorgaande jaren, misschien omdat het wel erg warm was.

De opkomst was goed, ongeveer 36 kinderen en drie papa’s hebben bermknikkers gemaakt. Sommige kinderen hebben ook pitrus gevlochten onder leiding van Barbara Mahler. Veel mensen komen van wat verder weg met hun kinderen naar de boslounge om de activiteit van OMKM te combineren met een wandeling. De meesten uit Drenthe en oost Friesland: Emmen, Westerbork, Beilen, Sleen, Gasteren, Oosterwolde. Veel ouders memoreren soortgelijke acties van het inzaaien van bermen in hun omgeving.

Naast de OMKM-activiteit hebben we redelijk wat bezoekers kunnen informeren over de slechtere toestand van de Bijen aan de hand van de expositie in onze kraam.  De Boslounge in Spier bleek weer een prima plek om veel mensen te bereiken.

Marian Bralten | Barbara Mahler | Ans Lutgerink